20-åring tog 17 poäng i debuten

SPORTBLADET

Lagledaren: Det är ett underbarn

Foto: Max Fricke tog hela 17 poäng i sin första match på Orionparken.

Rospiggarnas fans har fått en ny kelgris.

20-årige Max Fricke tog hela 17 poäng i sin första match på Orionparken.

– Vilken hemmadebut! Jag har aldrig sett något liknande, säger lagledaren Mikael Teurnberg.

Piraterna vann de fyra inledande omgångarna i elitserien, men Motala-laget är inte oslagbart.

Rospiggarna bevisade det genom att vinna tisdagens hemmamatch med övertygande 52–38.

Inte mindre än 4 504 personer sökte sig till Orionparken i Hallstavik för att titta på matchen, och stifta närmare bekantskap med Max Fricke.

Elva av tolv poäng

Den unge australiern värvades som ersättare, men efter succén i förra veckans bortamatch mot Lejonen – då han ersatte Krzysztof Buczkowski och körde in elva poäng – kunde Mikael Teurnberg inte hålla honom utanför laget.

Han ångrade inte sitt beslut. Max Fricke presenterade sig inför hemmapubliken med att köra in elva av tolv poäng på sina fyra inledande heat.

”Värsta jag sett på länge”

Förbundskapten Morgan Andersson, som är expertkommentator på C More, trodde knappt sina ögon när 20-åringen tog starten i det nionde heatet, före Grand Prix-förarna Peter Kildemand och Greg Hancock, och drygade ut ledningen.

– Kolla Fricke! Han är 30-40 meter före de andra världsstjärnorna. Det blir inte lätt för Buczkowski att ta tillbaka den här platsen. Det är det värsta jag har sett på länge. Det är makalöst.

”Försöker lära mig så mycket som möjligt”

Innan kvällen var slut hade Max Fricke kört ihop inte mindre än 17 poäng på sina sex heat.

Den ende som tog succén med sans var huvudpersonen själv.

– Det är mitt första år i elitserien och jag försöker lära mig så mycket som möjligt. Allt fungerar bra just nu, så nu gäller det att hålla i det, säger Max Fricke till C More.

Han hamnade i Rospiggarna tack vare kontakten mellan Mikael Teurnberg och Mark Courtney, som fungerar som Frickes manager. Som förare var de lagkamrater i England.

– Vi har pratat om Max i flera år, men att han skulle åka så här bra... Vilken hemmadebut! Jag har aldrig sett något liknande. Han tar 17 poäng och slår Hancock två gånger. Det känns kul att jag vågade chansa, säger Mikael Teurnberg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway