Norska stjärnans attack – mot egna förbundet

SPORTBLADET

Bråket mellan det norska skidförbundet och alpinstjärnan Henrik Kristoffersen fortsätter.
Efter att norrmannen kom trea i gårdagens storslalom gick han till en ny attack.

– De är bara intresserade av makt och längdskidor, säger han enligt NTB.

Henrik Kristoffersen, 22, är Norges stora alpina hopp.

Men uppladdningen till årets säsong har kantats av ett storbråk – med egna förbundet.
Anledningen bottnar i att norrmannen vill ha sin sponsor, Red Bull, på sin hjälm, något skidförbundet inte har accepterat på grund av ett eget sponsoravtal med Telenor.

”Det är idiotiskt”

Det hela ledde till att Kristoffersen stämde förbundet på 16 miljoner kronor, vilket också gjorde att han missade världscuppremiären i Levi.
I går, i Val d'Isères storslamom, tog han säsongens första pallplats då han slutade trea – sedan gick han till en ny attack.

– Hela situationen är i mina ögon idiotisk. Det är politikerna i toppen av förbundsledningen som säger nej till hjälmen. Det känns som att de bara är intresserade av makt och längdskidor, säger han på presskonferensen enligt NTB.

Norges förbund väljer att inte svara på Kristoffersens uttalande.

– Vi har ingen kommentar till det Henrik säger, oavsett vad han sagt eller inte sagt, säger kommunikationsansvarig Espen Grafff till NTB.

Grät mellan åken

Kristoffersen berättade även om hur tuff inledningen av säsongen varit.
När han säkrade sin tredjeplats på lördagen så grät han mellan åken. Det gjorde han även i säsongsdebuten i Sölden, i slutet av november.

– Jag var arg i Sönden. Det är ingen hemlighet att det varit tuffa månader. Jag stod på starten och hade ingen energi. Jag kände att jag inte borde vara där, och jag kände samma i dag, säger han, och fortsätter:

– Jag älskar skidåkning och har gjort det så länge jag kan minnas. Därför är det så synd att människor står i vägen för att göra dig till en bättre idrottare. Det är politik och jag gillar inte det. I mitt huvud är politik i idrott bara ”bullshit”.

ARTIKELN HANDLAR OM