Beskedet: Tio ryska OS-deltagare stoppas

SPORTBLADET

Första deltagarna att stoppas efter friidrottarna

Foto: Jennie Johansson och Julia Jefimova med guld och bronsmedaljer under VM

Tio ryssar stoppas från OS i Rio de Janeiro.

Simförbundet, Fina, har beslutat att porta sju ryska simmare från OS.

Där finns bland annat medaljhoppet Julia Efimova som nu tänker ta ärendet till idrottens skiljedomstol.

OS i Rio de Janeiro blir, efter många om och men, med ryska deltagare.

Tidigare har både tennis och bågskytte gett grönt ljus för OS-deltagande för Ryssland medan friidrottarna fortsatt stoppas.

Men nu har ytterligare tio ryska idrottare portats från OS i Rio.

Medaljhoppet Jefimova nekas

Det internationella simförbundet, Fina, och det internationella roddförbundet, Fisa, har beslutat att hindra sju respektive tre ryska idrottare från att delta, enligt BBC.

I simningen handlar det om Michail Dovgaljuk, Natalia Lovtcova, Anastasia Krapivina, Nikita Lobintsev, Vladimir Morozov, Daria Ustinova och medaljhoppet på 100 meter bröstsim Julia Jefimova – tänkt som en av Jennie Johanssons största konkurrenter.

Jefimova stängdes av för dopning så sent som 2014 i 16 månader, blev av med två världsrekord och fem mästerskapsmedaljer, men avstängningen upphävdes i slutet av maj.

Nu tänker Jefimova ta ärendet vidare till idrottens skiljedomstol Cas med en förhoppning om att få tävla, enligt det ryska simförbundet.

Tre roddare missar OS

Även roddarna Ivan Balandin, Anastasia Karabelshchikova och Ivan Podshivalov missar spelen på grund av tidigare dopningsmisstankar samt att de figurerat i den uppmärksammade McClaren-rapporten.

ARTIKELN HANDLAR OM

BBC

Simning

Rodd

Sommar-OS