Ståhl: ”Känns bra – är stark som en oxe”

Foto: TT

avElin Kardell

SPORTBLADET

Daniel Ståhl slog till i sista stund.

Ett kast på 64,24 i femte omgången gav honom segern i Karlstad.

– Det känns riktigt bra, jag är stark som en oxe, säger Ståhl.

Foto: TT
Daniel Ståhl.

Daniel Ståhl OS-genrepade i dag i Karlstads Grand Prix. Solen sken, men starka vindar från höger gav inte ultimata förutsättningar för diskuskastarna. Och inte heller publiktrycket var det bästa enligt Daniel Ståhl, som låg tvåa efter Simon Pettersson efter de fem första kasten.

– Det var tyst, det var mycket folk, men jag hade mer förväntningar på att de också skulle klappa och låta. Man känner sig lite död på tävligen, som i Monaco. Men jag var också lite seg och trött, säger Daniel Ståhl.

”Jag är mentalt stark”

Trots att Ståhl hade svårt att tända till och fick två kast underkända, är han ändå nöjd med tävlingen. Speciellt med det sista kastet, som också blev vinnarkastet.

– Det var bra tryck, det var bara viljekraft nästan. Det var fem omgångar som inte var så bra tryck, men det var bra tryck i sista. Jag ville verkligen vinna tävlingen, säger Ståhl.

Kraften är någonting han är självsäker inför.

– Det känns riktigt bra, jag är stark som en oxe och mentalt stark. Det är bara just den här tändningen jag behöver, i de tre första kasten i OS-kvalet, säger Ståhl.

Nu läger diskuskastaren den här tävlingen bakom sig, och ägnar sig hundra procent åt OS-förberedelserna.

– Det är bara att sova rätt, käka rätt och få kontinuitet. Stabilitet i ringen, stå kvar i ringen och bara ha skoj med alla, vi är som en familj, säger han.

”OS-guld vore trevligt”

Och det kommer att bli OS-guld för Ståhl, om man får tro löparen Mattias Claesson som i dag sprang sitt allra sista lopp i karriären.

– Du (Ståhl) säger att du ska ta OS-guld precis som du sa till mig nyss, säger Claesson.

En skämtsam Ståhl bekräftar att det ändå är målet.

– Är inte du AIK:are? Lita inte på AIK:are. Jag skojar bara, han är djurgårdare. Nä, men alltså OS-guld vore trevligt. Men som sagt, jag är 23 bast, statistiskt sett ska jag inte ta mig till finalplats. Men man vet ju aldrig, jag kanske bryter den koden.

Den andra OS-svensken i grenen Axel Härstedt slutade på tredjeplats med ett kast på 61,39.

– Vinden var ju ganska reducerande i dag med ett par meter i alla fall, så jag är ganska nöjd med resultatet, säger Axel Härstedt.

ARTIKELN HANDLAR OM