Publicerad:
Uppdaterad:

”Sanny är bra – det är valet som är fel”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

”Ankan” efter Lindströms svar: Är inte det jag är ute efter

Foto: TT / Bildbyrån

Anders Parmströms kritik mot C More fick ett rasande svar från Sanny Lindström.

Nu utvecklar 74-åringen sin kritik och berömmer Lindströms kommentering.

– Jag tycker Sanny är bra men min kritik är att han gör väldigt mycket Färjestadsmatcher, säger Parmström.

C Mores sändning från SHL:s full omgång på torsdagen möttes av kritik från Anders Parmström, före detta expertkommentator på kanalen.

”Kollar SHL och är fly förbannad att en så fin kanal kan bjuda på en sån sändning. Börja med att ge Sanny en annan match än FBK varenda omgång. Svårt med objektivitet, dålig tv faktiskt. Kommer med mer efter!! Dålig sportkunskaperna hos beslutsfattarna!!!!! Finns mycket i dag!!!”, skrev Parmström på sin Facebook.

”Direkt anklagelse”

Efter sändningen talade Sportbladet med Sanny Lindström som sa att uttalandet fått honom att ”tappa jag all form av respekt för 'Ankan'

– Det han skriver är en direkt anklagelse mot min integritet och det tar jag som ett hån mot mig och min personlighet, sa experten.

Nu utvecklar Parmström sin kritik och säger att hans avsikt aldrig var att ge sig på Lindström.

– Jag har inte alls kritiserat Sanny för hans kommentering utan det jag tycker är att när du är expert så ska du inte ha tillhörighet till en klubb där du till exempel har en historia. Jag kommenterade till exempel aldrig AIK. Det var min enda kritik. Jag var inte alls kritisk mot Sanny utan det är skillnad på sak och person. Det enda jag var ute efter är att man blir lite färgad, antingen för negativ eller positiv, och det märkte jag även på mig själv de gånger jag ändå gjorde det för längesen.

”Det är synd”

Parmström understryker att det är C Mores val, och inte Sanny Lindström som expert, han kritiserar.

– Jag tycker Sanny är en väldigt bra kommentator. Min kritik är att Sanny gör väldigt många Färjestadsmatcher och det tycker jag är synd. Man får en för hård koppling och det är risk att man tappar objektiviteten. Jag säger inte att han gör det men risken finns att du antingen blir för negativ eller för positiv.

Sanny Lindström spelade i Färjestad 2009 till 2013 innan den då assisterande lagkaptenen lade skridskorna på hyllan och sadlade om till tv-expert.

SE OCKSÅ

Nytt matchstraff för Frölunda - efter armbågen

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: