Totalt paff – efter oväntade ramsan

SPORTBLADET

Plötsligt kom sången – jämförd med fotbollsstjärnan

RIO DE JANEIRO. Den brasilianska handbollspubliken har fått en ny favorit.

Från Angola!

– Det här kom som en överraskning, säger målvakten Teresa Almeida som hyllades med flera egna ramsor.

Det råder nästintill upprorsstämning bland de brasilianska fotbollsfansen sedan herrlandslaget inlett OS-turneringen med två (!) mållösa matcher.

Småbarn hade setts stryka över Neymars namn på sina tröjor och ersatt det med Martas – och även i OS handbollsarena hörs nidramsor mot Barcelonas fixstjärna.

Fast nåja, ramsorna om Neymar var inte bara ett hån mot den 24-årige nationalikonen utan också en hyllning till Angolas 28 år gamla och 98 kilo tunga målvaktshjältinna – Teresa Almeida.

”Bäst i landet”

Bá – som hon kallas – blev omedelbart den stora publikfavoriten inne på Future Arena när Angola besegrade Montenegro med 27-25 natten till i dag.

Först hördes ”melhor do que Neymar – bättre än Neymar”.

Sedan den klassiska brasilianska målvaktsramsan som vanligtvis sjungs på fotbollsmatcher ”puta que pariu, é a melhor goleira do Brasil... Bá! – herrejävlar, bästa målvakten i Brasilien, Bá!”.

Och till sist gjordes en spinoff på den brasilianske artisten Sidney Magals låt ”o meu sangue ferie por você – mitt blod kokar för dig”.

Stöttar Neymar

Hyllningarna överrumplade Bá.

– Ja, det här hade jag inte räknat med. Jag får tacka fansen för stödet. Men de verkade tro att det var jag som gjorde allt på egen hand – men det var hela laget som hjälpte till, säger hon själv enligt Globo.

Bá skickar också en hälsning till Neymar.

– Han är en klasspelare, det kommer lossna, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Neymar

Sommar-OS

Handboll