Doldisen avgjorde i stora stjärnmötet

Foto: Storvreta utjämnade semifinalserien till 1–1 i matcher.
SPORTBLADET

Ett riktigt stjärnmöte – då avgjorde en doldis.

Nicklas Paulsson sköt segern till Storvreta mot Falun i andra semin.

– Jag får visa vad jag kan i sådana här matcher, säger matchhjälten efter 4–2-segern.

Ett rejält knippe landslagsmän, stjärnor och profiler gör upp i semifinalserien mellan Falun och Storvreta.

Men i den andra semin var det en doldis som klev fram som matchvinnare. Nicklas Paulsson, 23, sopade in den matchvinnande 3–2-bollen i mittperioden efter en magnifik framspelning av Joakim Olsson.

– Han (Olsson) var otroligt bra och slet till sig bollen så det var bara för mig att parkera framför mål och peta in den, säger Paulsson.

– Det var otroligt skönt att sätta dit bollen. Sedan firade jag lite framför Faluns bås och det var kanske inte så smart, men varje mål i den här matchserien betyder mycket och det blir sådan glädje. Det är sådant jäkla tryck runtomkring.

Är du en slutspelsjoker?

– Jag har inte fått ut allt mitt spel på SSL-nivå men vet vad jag kan sedan juniortiden. Jag kanske kan vara en gubbe i lådan eftersom inte så många har koll på mig.

Har utgående kontrakt

Speltiden har varit upp och ner för Paulsson under säsongen och i slutspelet, men i takt med antalet matcher har speltiden för tredjekedjan, där Paulsson huserar, ökat.

– Det är tränaren som bestämmer vem som ska spela och har sin rankning av spelare och det är bara att köpa. Det är massor av landslagsmän i våra två toppfemmor. Jag får visa vad jag kan när jag får chansen, säger Paulsson.

Ditt kontrakt går ut efter säsongen, var händer?

– Jag vet inte. Jag har inte snackat med Storvreta ännu och de har inte pratat med mig. Jag fokuserar bara på slutspelet nu. Men det är min moderklubb och det är här jag vill lyckas.

”Skulle varit 5 000 på läktarna”

Tack vare Paulssons avgörande mål står semifinalserien nu 1–1 i matcher.

– Det kommer se ut så här framöver, ena laget kommer vinna med ett eller två mål. Det blir en otrolig serie, säger Paulsson som hyllade spelet i andra semin:

– Det var underbar innebandy med två lag som körde hela tiden. Hade varje match sett ut så här hade det varit 5 000 personer på läktarna i innebandy.