Sålde sin OS-medalj – hjälper cancersjuk

SPORTBLADET

Fina gesten: Finansierar treåringens behandling

Treårige Olek har cancer.

Nu har den polske pojken fått oväntad hjälp – från diskuskastaren Piotr Malachowski som sålt sin OS-medalj för att finansiera pojkens behandling.

”Mitt silver kan vara mer värdefullt än guld”, skriver Malachowski.

OS i Rio de Janeiro blev en liten besvikelse för polske diskuskastaren Piotr Malachowski, 33.

Världsettan såg ut att gå mot ett OS-guld innan tysken Christoph Harting smet förbi och snodde guldmedaljen i sista kastet.

Men nu kan silvermedaljen vara betydligt mer värd en ett guld.

”Kämpa för något ännu viktigare”

Medaljen ska nu rädda livet på treårige pojken Olek.

Pojken har kämpat mot en elakartad ögoncancer under två års tid, men måste nu få specialbehandling i New York för att överleva.

Och efter att ha fått ett brev från pojkens mamma vill nu Piotr Malachowski hjälpa till med att finansiera behandlingen – genom att auktionera ut sin OS-medalj.

”Jag kämpade för ett guld i Rio. I dag ber jag alla att kämpa för något ännu viktigare. Om ni hjälper mig kan min silvermedalj visa sig vara mer värdefull än guld för Olek”, skriver Malachowski på sin Facebooksida.

Lyckad auktion

Och budgivningen blev en lyckad historia.

Ett polskt par köpte loss silvermedaljen och pengarna räcker för att kunna finansiera den treårige Oleks cancerbehandling i USA.

”Tack till alla som deltog i budgivningen. Vi visade att vi kan göra underverk tillsammans. Min silvermedalj är i dag mer värd än vad den var för en vecka sedan”, skriver diskuskastaren i ett nytt Facebookinlägg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott

Sommar-OS