Pärson trea i störtloppsträning

SPORTBLADET

Stockholm

Anja Pärsons andraplats i super-G sporrade henne till nya framgångar i Cortina d'Ampezzo. På torsdagen kom hon trea i tidsträningen inför helgens två störtlopp i samma backe.

Foto: FARTFANTOM Anja fortsätter att imponera i fartgrenarna. I dag blev hon trea i störloppsträningen.

Amerikanskan Lindsey Kildow var snabbast på 1.37,99, 33 hundradelar snabbare än kroatiskan Janica Kostelic och 37 före Pärson.

- Det var ett mycket fint åk. Hon var tolva på toppen och hade sen tredje, andra och elfte splittiderna, säger tränaren Olle Danielsson.

- Anja åker nu med en sån jäkla glädje. Hon trivs otroligt bra och gårdagens resultat har sporrat henne extra mycket. Hon trycker till lite extra i svängarna och hon åker med självförtroende.

Anja Pärson har, liksom Pernilla Wiberg, Cortina d'Ampezzo som favoritort på touren. Där vann Pärson sin första storslalomtävling för två år sedan och där vann Wiberg sin första super-G-tävling för elva år sedan.

Störtloppsbanan i Olympia delle Tofane-hanget, som på sina ställen är ganska smalt, liknar super-G-banan.

- De tunga svängarna är på samma ställen i backen. Men det är större avstånd och det blir större hastigheter - man kommer in med högre hastighet i svängarna, säger Danielsson.

- Men huvudtanken är densamma: Anja ska åka skidor och ha kul.

På fredagen tävlar tjejerna i ytterligare en super-G för att sedan köra störtlopp lördag och söndag.

Och Anja Pärson försöker också att hinna med teknikgrensträning:

- Hon är uppe och kör slalom nu i eftermiddag, säger Danielsson.

Ingela Ahlberg/TT