Bolticmissar bäddade för Saikseger

SPORTBLADET

”Det hade varit hemskt om vi förlorat i dag”

Sandviken hade spelet, men det var BolticGöta som ledde med 3-2 i paus. Efter paus vände matchen - och det var Bolticspelarns själva som bjöd på vändningen. Två fatala misstag förde upp Saik i 4-3-ledning. Sedan släppte inte bortalaget greppet om matchen.

- Det hade varit hemskt om vi förlorat idag, det var en konstig känsla att ligga under i paus med tanke på hur matchen såg ut, säger Saiktränaren Anders Jakobsson.

Visst, det var Sandviken som hade spelet även i första halvlek. Men BolticGöta ledde ändå med 3-2 efter de första 45 minuterna. Saik hade då släppt in 16 mål på fem halvlekar - ett svagt facit för ett lag som innehåller med två landslagsförsvarare.

Efter paus vände matchen. Och det var Bolticspelarna själva som gav bort matchen. Fyra minuter in i halvleken ledde skulle en Hemmaförsvarare ta emot en passning när bollen studsade över klubban på honom ut till hörna. Den pangade Andreas Westh i mål - 3-3.

Två minuter senare fick Joakim Larsson ett felskär i eget straffområde och försvann ut mot sargen. Plötsligt fanns bara bollen och Patrik Nilsson kvar framför mål - 3-4.

- Klart matchen vände där. Vi kunde spela ut och i andra halvlek kontrollerade vi ju allting. Men med den snabba vändningen fick vi också mera arbetsro, säger Saikmittfältaren Pelle Fosshaug till saik.com.

- Om du bara visste hur skönt det kan vara att få såna mål ibland också.

Fosshaug själv gjorde under första halvlek sitt andra mål som Saikspelare och visade på Tingvallas is att VM-formen är i antågande.

- Jag sa väl innan att jag skulle behöva tio-elva matcher på mig. Nu närmar jag mig det och det känns bättre och bättre, säger 39-åringen.

Efter Sandvikens 4-3-mål kunde bortaspelarna spela ut och rann ifrån till 6-3. I paus låg Saik näst sist i elitserietabellen. Under andra halvlek avancerade laget upp till femte plats.

- Vi får gör några mål idag, det känns bra. Mål är något vi haft fruktansvärt svårt att göra på sista tiden. Det känns bra att det lossnade, men vi har mycket kvar att jobba med innan det känns riktigt bra, säger Anders Jakobsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy