Stjärnan död – 35 år gammal

SPORTBLADET

Fördes akut till sjukhus efter kollaps

Chad ”lilholdem954” Batista har gått bort, 35 år gammal.

Han rankades som världens bästa onlinespelare mellan 2007 och 2008.

– Vad jag älskade med Chad var, även om det var klart att han hade demoner, att han var hundra procent äkta, säger vännen Mike Murray till Pokernews.

Foto: Chad Batista

Omständigheterna kring Batistas död är fortfarande oklara, men han fördes akut till sjukhus under torsdagen efter en kollaps.

– Det är med stor sorg vi informerar om den plötsliga bortgången av vår älskade son, barnbarn, kusin och vän, Chad ”lilholdem954” Batista. Chad dog plötsligt denna vackra torsdagseftermiddag med familjen samlad omkring sig, skriver familjen i ett uttalande.

Batista ska under under en längre period haft personliga problem.

– När jag såg honom i somras var det uppenbart att han behövde en del hjälp, men han var samma person som jag alltid kommer att minnas, säger Mike Murray till Pokernews.

”Vann storturnering efter storturnering”

När onlinepokern slog igenom i mitten av 2000-talet blev Chad Batista snabbt en av dess mest lysande stjärnor. Mellan augusti 2007 och juli 2008 låg han etta på Pocketfives.com, som rankar världens bästa onlinespelare. Hans största framgång var tredjeplatsen i PokerStars World Championship of Online Poker 2013, vilket gav honom motsvarande 2,2 miljoner kronor.

I livespelet var han också framgångsrik och tjänade motsvarande 8,1 miljoner kronor. Av dessa var 2,2 miljoner för vinsten i WSOP Circuit Caesars Indiana $5,000 Championship Event, där han även fick en åtråvärd guldring.

”Han vann storturnering efter storturnering, samtidigt som han skaffade sig fans (och belackare) med hans sura och aggressiva beteende på nätet. Batistas stjärna falnade efter Black Friday, men hans smeknamn på nätet lär vi aldrig glömma”, skriver Pokernews krönikör Brett Collson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker