Pistorius kommer släppas i augusti

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Dömdes till fem år – blir villkorligt frigiven 21 augusti

1 av 10

Oscar Pistorius kommer att släppas från fängelse.

Från och med 21 augusti kommer han att byta fängelset mot villkorlig frigivning, beslutade Sydafrikas högsta domstol i dag enligt BBC.

10 idrottsstjärnor i makabra morddraman – matade rottweilern med porraktrisen

I oktober år 2014 som Oscar Pistorius, 28, blev dömd till fem års fängelse för något som kan liknas vid vållande för annans död efter dödsskjutningen på sin flickvän Reeva Steenkamp under 2013.

Pistorius överklagade beslutet att han skulle sitta inne i fem år och i dag meddelade Sydafrikas högsta domstol att överklagan kommer att behandlas i november.

"På myndigheternas villkor"

Därför kommer Pistorius att släppas ut från fängelset från och med den 21 augusti.

Enligt Sydafrikas högsta domstol så har han rätt att släppas under "kriminalvårdens tillsyn" när han avtjänat en sjättedel av sitt straff.

– Frivigningens villkor kommer att vara helt på myndigheternas villkor. Ingen alkohol, inga droger. Han kommer att gå till en psykolog och en kurs i att hantera sin ilska, säger Oscar Pistorius advokat Barry Roux enligt Daily Mirror.

Det var på alla hjärtans dag år 2013 som Oscar Pistorius sköt ihjäl sin flickvän Reeva Steenkamp genom en badrumsdörr då han trodde att det var en inbrottstjuv.

10 idrottsstjärnor i makabra morddraman – matade rottweilern med porraktrisen

Publicerad: