Mikaela Laurén utmanas om VM-titeln

Uppdaterad 2015-05-07 | Publicerad 2015-05-06

Möter knock out-drottning i Eriksdalshallen

Äntligen är det klart med en stor titelmatch för Mikaela Laurén.

På nationaldagen utmanas hon av WBO-mästaren Hanna ”La Amazona” Gabriel i Eriksdalshallen.

– Det är så mycket som står på spel, men det är också en otrolig chans, säger hon.

Hanna ”La Amazona” Gabriel.

Väntan har varit lång för WBC-mästaren Mikaela Laurén. I april skulle hon gått en titelmatch mot  utmanaren Lorissa Rivas, men den har blivit uppskjuten flera gånger.

Nu berättar den 39-åriga boxaren att hon själv arrangerar en titelmatch. Mot en annan utmanare.

Den 6 juni möter hon WBO-mästaren Hanna ”La Amazona” Gabriel, 32, från Costa Rica i Eriksdalshallen.

– Det känns utmanande, spännande och läskigt. Jag har så mycket att förlora. Det är så mycket press när man är världsmästare och att ta risken att gå upp mot en sådan bra boxare. Det kommer bli stentufft, säger Laurén och fortsätter:

– Hon har vunnit tio matcher på knockout. 60 procent av de matcher hon gått, har hon vunnit på knock out. Så det är en hårt slående, tuff boxare.

"Största oro att bara mamma sitter där"

Varför arrangerar du galan själv?

– Ingen vågar vara arrangör. Det här är min fjärde gala. I och med att jag inte boxas för ett stall måste jag själv styra allt. Det är svårt som kvinna att få det att gå runt. Man måste vara stark och sköta allt. Men jag vill göra det här för att lyfta svensk boxning, säger Laurén.

Oron finns att Eriksdalshallen kommer att eka tom på matchdagen.

– Min största oro är att mamma o pappa bara sitter där. Men det är ändå Sveriges nationaldag och den största VM-matchen i svensk modern tid. Jag hoppas att folk kommer och supportar, säger hon.

Match om två titlar

Vinner Laurén matchen kommer hon inneha två tunga titlar, både WBO- och WBC-titeln.

– Det enda som finns är att vinna. Jag behöver mycket stöd. Man ska aldrig ta något för givet. Men jag känner mig i bättre form än någonsin. Det är en otrolig chans. Jag sak göra allt för inte  sumpa den, säger 39-åringen.

Laurén har gått 26 proffsmatcher och vunnit 23 av dessa. Den 8 november  2014 vann hon WBC-titeln i superweltervikt mot amerikanskan Aleksandra Magdziak Lopes.

Följ ämnen i artikeln