Längdskidor

Daniel Sjöberg livebloggar från damernas störtlopp

Av: 

Daniel Sjöberg

SPORTBLADET

Snön stoppade damernas störtlopp i VM i Val'disére. Anja Pärsson får försöka försvara sitt VM-guld i morgon. Sportbladet.se:s Daniel Sjöberg hade tänkt följa tävlingarna port för port.

15.05. Således lägger jag ner det här nu och koncentrerar mig på Tottenham och Arsenal där Arsjavin just nu värmer upp samtidigt som Adebayor bärs ut på bår med en trasig baksida. Den matchen kan ni läsa om lite senare här på sportbladet.se. Precis som ni kan göra när det gäller Tre Kronors match mot Finland i LG Hockey Games. Och så har visst Lasse Nilsson gjort succé i Holland. En sportreporters jobb tar aldrig slut.


15.03. Vad som händer nu är att damernas störtlopp kommer att köras i morgon mellan herrarnas kombinationslopp, alltså mellan störtloppet och slalomen. 12.45 är tiden som preliminärt gäller.

15.01. Jaha. De har ingen tur, fransmännen, direkt. Men efter all kritik mot arrangörerna så vågade de nog inte ta några risker. Frågar ni amerikanerna så är väl fransmännen fega, freedom fries och allt det där ni vet, men det här var nog ett klokt beslut i slutändan. Vi vill ju trots allt inte se några skador och i störtlopp är marginalerna oerhört små.

15.00. Nu kommer beskedet. Nu blir det ingen tävling....

14.59. Anja har ju förberett sig genom att titta på de framgångsrika konkurrenternas lopp och det låter som en bra idé. Alltid kan man hitta något.

14.57. Enligt rapporterna är Anja laddad. Hon vann ju tre VM-guld i Åre som ni kanske minns. Två av dessa har hon förlorat. Hon vill behålla det här och snart är det dags...

14.55. Alexander undrar om vi inte kan sätta upp en livecam så att ni kan få se hur vi jobbar här. Vi har faktiskt en sådan cam i vår ägo, men jag vet inte var den är. Det enda jag vet är att unge Leifby sågs med den sist...

14.52. Intressant debatt i dag i Sportbladet förövrigt mellan Jeppsson och Wikdahl om Stig Strand. Måste nog hålla med Jeppsson, och gå emot majoriteten av Sportbladets läsare således, att Strand gjort sitt. Finns det någon Jens Fjellström-kopia där ute det gäller skidåkningen som på ett klokt och initierat sätt kan förklara vad som händer och varför så får han eller hon gärna kliva fram. Det har ju trots allt gått några år sedan Stig var aktiv.

14.41. Vi har fått en ny redaktör och herr Källström undrar om jag åker skidor. Jodå, det blir minst en tur per år. Utför alltså. En gång i tiden tävlade jag till och med, men på låg nivå. När man kommer från Tyresö utanför Stockholm så är förutsättningarna inte de bästa. Alby-backen i all ära, men man hinner inte mer än få upp farten innan man är nere. Å andra sidan kommer ju Pernilla Wiberg från Norrköping så jag ska väl knappast skylla ifrån mig. Men frågan var alltså om jag kan åka skidor och svaret måste bli ja. Ännu ingen tur i år, men snart hoppas jag kunna dra på mig mina Elan igen.

14.39. Redan 1980 förklarade Rolf Skoglund i rollen som Gösta Backlund hur viktigt det är att ha tur med vädret. Det understryktes av John Kucera i herrarnas störtlopp i går. Han startade som nummer två och då sken solen. Det gav en kraftig fördel för kanadensaren som sedan fick se åkare efter åkare misslyckas och till slut stod han där med sin första VM-medalj runt halsen. Alla som åkt skidor vet hur viktigt det är att man har god sikt. Särskilt när man susar fram i sisådär en 130 kilometer i timmen.

14.35. Anja går alltså ut som nummer 16 och frågan är om det är för sent med tanke på det myckna snöandet. Kanske är det bättre att starta tidigt. Låt oss hoppas att backen håller ihop och att arrangörerna kan hålla snön i schack så att det blir något sånär rättvist.

14.28. Patrik Thornéus, mannen med det stökigaste skrivbord jag någonsin sett, meddelar att allt nu tyder på att det blir tävlingar klockan 15.00. Såldes är det dags att presentera startlistan.

1. Edith Miklos

2 Gina Stechert

3 Anna Fenninger

4 Lara Gut

5 Fabienne Suter

6 Carolina Ruiz Castillo

7 Stacey Cook

8 Andrea Fischbacher

9 Ingrid Jacquemod

10 Tina Maze

11 Emily Brydon

12 Nadia Fanchini

13 Nadia Styger

14 M Marchand-Arvier

15 Elisabeth Görgl

16 Anja Pärson

17 Lindsey Vonn

18 Kelly Vanderbee

19 Dominique Gisin

20 Maria Riesch

21 Britt Janyk

22 Renate Götschl

14.26. Innan ni börjar skicka mejl och kommentera min fullständigt galna byline-bild så låt mig försvara mig med att den togs mitt i natten efter ett kriminellt många timmar långt arbetspass. Dessutom tror jag inte att ni kan säga såga den hårdare än mina kära kollegor och vänner redan gjort.

14.20. Sitter ni och undrar var unge Leifby befinner sig så kan jag meddela att han går på gatorna som en vanlig man under helgerna. Men det ska nog gå bra det här. Visserligen startar derbyt mellan Tottenham och Arsenal alldeles strax och mitt i störtloppstävlingen drar finalen i LG Hockey Games mellan Sverige och Finland igång. Tre tv-apparater på en och samma gång således, men jag är van. Dessutom har jag god hjälp av redaktör Jim Jaber, eller Djim Djäjber som hans namn uttalas så häng med bara.

14.15. Snö, snö, snö är allt det har handlat om på morgonen. Det har ni förstått om ni följt Patrik Thornéus blogg här på sportbladet.se. Damernas störtlopp som skulle ha startat klockan 13.00 har skjutits upp eftersom säkerheten inte kunnat garanteras så som förutsättningarna sett ut. Men... det tycks som om det blir ett störtlopp trots allt. Åtminstone enligt de svenska ledarna som SVT:s expert Pernilla Wiberg snackat med. Vi följer utvecklingen...

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Längdskidor