– Gjorde en pissmatch

SPORTBLADET

Liv sågar sig själv efter tavlan: Borde tagit den

Foto: SÄNKTE HV Pär Styf jublar efter att långskottet gått in i förlängningen.

Här är målvaktstavlan som kan sänka HV:s gulddrömmar.

Pär Styfs skott från mittzon damp ner bakom Stefan Liv.

– Jag gjorde en riktig pissmatch, säger HV-målvakten.

Foto: Matchhjälten Styf.

Förlängningen var 13 minuter och 15 sekunder gammal när Pär Styf skulle lägga in pucken i anfallszon för att åka och byta – men slagskottet träffade Jukka Voutilainens klubba, ändrade riktning, och gick i mål.

Stefan Liv var bedrövad efter förlusten.

– Ett riktigt skitmål. Jag såg att han sköt men pucken träffade en klubba och styrdes i mål. Även om jag hade bytt riktning och det är svårt att ställa om så borde jag ha tagit skottet för det kom trots allt ganska långt utifrån, säger HV-målvakten med en suck och fortsätter:

– Jag gjorde en riktig pissmatch och som målvakt känner man alltid sig skyldig när man släpper in ett matchavgörande mål. Det är ledsamt att det hände men det enda man kan göra är att lägga det här bakom sig och gå vidare. Det är en ny match på onsdag och den tänker vi vinna.

Jukka Voutilainen:

– Oturligt. Men det var inte mycket jag kunde göra åt det. Jag reagerade som vilken spelare som helst skulle göra och sträckte ut klubban för att försöka peta bort pucken.

Lastar inte Liv

Lagkaptenen Johan Davidsson lastade inte Stefan Liv.

– Det var inte hans fel att vi förlorade matchen. Det var helt omöjligt för honom att hinna reagera, säger han och tillägger:

– Vi var nära att avgöra i förlängningen men det spelar ingen roll hur spelet ser ut för om man inte tar tillvara på sina chanser så får man ett skitmål i baken förr eller senare.

”Siktade inte på mål”

Matchhjälten Pär Styf trodde knappt sina ögon när han såg pucken leta sig in bakom Stefan Liv.

– Jag siktade inte ens på mål utan tänkte bara lägga ner pucken djupt i deras zon så att vi kunde åka och byta. Det var otroligt att se den leta sig i in i mål. Inte minst med tanke på att jag bjöd dem på 1–2-målet i första perioden, säger han och fortsätter:

– Vi har två tuffa framför oss men 0–7-förlusten är historia och jag tycker att vi befinner oss i ett underbart läge. Nu är det HV 71 som har pressen på sig. Vi leder med 2–1 i matcher och de måste vinna för de vet att vi är väldigt starka här uppe.

David Jiglund Olsson