Real-stjärnan: Han är snabb som ett flygplan

SPORTBLADET

Marcelo om sin nya lagkamrat Cristiano Ronaldo

Foto: ap
.

Real Madrids Marcelo, 21, är en av många som är imponerade av kubbens stjärnvärvning Cristiano Ronaldo.

– Han är snabb som ett flygplan, säger brassen.

21-årige brassen Marcelo värvades till Real Madrid som vänsterback och efterträdare till landsmannen Roberto Carlos.

Under fjolåret var det dock som vänstermittfältare han skapade de flesta rubrikerna.

Till den kommande säsongen kan han mycket väl få ta klivet ner i backlinjen igen, med tanke på konkurrensen på mittfältet efter Real Madrids värvningar av Cristiano Ronaldo och Kaká.

Dessa två spelare beundras stort av den unge brassen.

”Få är bättre”

– Det finns få spelare som är bättre. Det ska bli en ära att spela tillsammans med Cristiano och Kaká, säger Marcelo till klubbens hemsida.

Cristiano Ronaldo är dock den som han har imponerats av mest hittills.

– Jag behöver inte säga hur bra han är. Salgado sa det bäst häromdagen. Han är stark och snabb som ett flygplan. Det är helt otroligt vad han kan göra med sina fötter.

”Har mognat”

Till den kommande säsongen har även klubben fått en ny tränare, chilenaren Manuel Pellegrini från Villarreal. En tränare som Marcelo tror kan bli bra för Real.

– Han verkar vara en tränare som gillar att ha en öppen kommunikation med sina spelare. Jag kände honom inte innan, men alla har sett vilken succé han gjorde i Villarreal, säger han och tillägger:

– Jag har lärt mig något från varje tränare jag haft och jag har mognat en hel del. Först med Capello, sedan Schuster och Ramos. Jag hoppas lära mig mycket under Pellegrinis ledning.

Se stjärnorna i La Liga på plats: