”Trött på allt med racket och bollar”

SPORTBLADET

Safin utslagen ur Båstad

Bara åtta turneringar kvar.

Sedan avslutar den förre världsettan Marat Safin sin tenniskarriär.

– Det kommer till en punkt där man får nog, säger han.

Mellan 2000 och 2001 var han rankade som världens främste. Nu, efter tolv år på touren, har ryske Marat Safin bestämt sig för att avsluta sin tenniskarriär.

– Jag är trött på touren, trött på att bo på hotell och trött på att resa. Sedan är det all stress, det ska alltid presteras och spelas bra matcher. Jag har fått nog nu, säger Safin.

Beskedet togs redan innan Swedish open i Båstad. Punkten för ryssens karriär sker i november i ATP-turneringen i Paris, Frankrike.

– Efter det ska jag fundera på vad jag ska göra, men innan jag tar något beslut ska jag vila några månader, säger han.

TT: Hur aktuellt är det att bli tränare?

– Jag är trött på allt som har med racket och bollar att göra. Jag vill göra något helt annat. Sen är det inte säkert att du blir en bra tränare för att du har varit duktig som spelare. Det är en stor skillnad.

Avskedsföreställningen i Sverige fick ett snabbt slut. I första omgången ställdes Safin mot femteseedade spanjoren Nicolas Almagro. Efter ett tie break i andra set kunde till slut Almagro vinna, 6–3, 7–6 (8–6).

– I vissa bollar hade jag lite för bråttom och gav bort enkla poäng. Sen hade jag svårt att läsa hans serve och när han vann första set spelade han väldigt avslappnat och kontrollerat, säger Safin.tt

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis