Robinson-Christians vän köper in sig i pokerbolag

avJim Baas, Minimedia

”Har mycket stor branschkännedom”

Christian ”Robinson-Christian” Ternstedt har redan köpt in sig i pokerbranschen. Nu gör hans affärspartner Johan Berg detsamma – och går in i pokerbolaget 5050poker.

– Johan har mycket stor branschkännedom, säger Mattias Ericsson på bolaget.

Köper in sig Johan Berg går in i pokerbranschen igen. Han gillar även att spela poker själv.

”Robinson-Christian” och hans kompis Johan Berg bildade Wasapoker för snart fyra år sedan – och blev stormrika genom att sälja bolaget efter mindre än ett år.

– Vi trodde att vi hade tjänat 40 miljoner totalt, 20 var. Det hamnade kanske på hälften. Men vi blev mångmiljonärer. Det är också fantastiska pengar när man är 24, 25 år som vi var då, sa Christian till Sportbladet i juli.

Nygammal i branschen

Vid halvårsskiftet gick de två säljarnas treåriga konkurrensskydd ut. Nu har de rätt att engagera sig i andra pokerbolag igen. Och ”Robinson-Christian” gick redan den första juli in som delägare i sajten doublecardrooms.com, något som Sportbladet avslöjade.

”Robinson”-Christian ser till att dra in personer som spelar för stora pengar, som han har i sitt kontaktnät, till sajten.

– Vi jobbar på samarbeten med ett flertal pokerproffs. Vi vill attrahera storspelare, har Ternstedt tidigare sagt till Sportbladet.

”Christians polare”

Nu är alltså hans vän och förra kollega Johan Berg också på väg in i branschen igen. Men i ett annat bolag.

– Det är Christians polare och gamla kompanjon Johan Berg som köpt in sig i 5050 samt börjat som VIP Manager på företaget, bekräftar Mattias Ericsson.

5050poker har även knutit till sig Peder Månsson, före detta mångårig ordförande för Svenska Pokerförbundet.

– Jag har haft tre månader ledigt i sommar. Nu ska det bli roligt att jobba med det här, säger Månsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker