Klart: Otto Wallin och ”Gäddan” gör upp i Sundsvall i april

SPORTBLADET

Nu är det klart: tungviktarna Otto Wallin och Adrian ”Gäddan” Granat gör upp i en prestigematch i Sundsvall den 21 april.

Redan när nyheten presenterades i Viasats sändning haglade de verbala smockorna.

– Jag säger bara sanningen: att du är tråkig, har ingen personlighet och är färglös, säger ”Gäddan” till Wallin.

Otto Wallin, 27, knockade bosniern Srdan Govedarica under en gala i Riga i slutet av januari – Sundsvallssonens 19:e raka seger som proffs.

Det har tidigare varit klart att han i nästa match ska möta svenske Adrian ”Gäddan” Granat, 26, som nyligen bröt med sin tränare, ex-världsmästaren Armand Krajnc.

Rättigheterna till matchen ägs av Wallins tyska stall Team Sauerland, som nu bekräftar att prestigemötet kommer att äga rum under en gala på Gärdehov i Sundsvall den 21 april.

– Jag tycker det är otroligt kul att vi får matchen till Sundsvall, och det är något jag länge sett fram emot, och nu är det äntligen dags”, säger Otto Wallin i ett pressmeddelande.

Foto: Viasat
Adrian Granat och Otto Wallin

”Dags att täppa till truten”

När nyheten presenterades i Viasats sändning fanns både Otto Wallin och Adrian Granat på plats i studion. Det dröjde inte länge innan det hettade till mellan svenskarna.

– Det är dags att täppa till truten på honom nu. Han har blivit stor på sistone, så det är dags att sätta honom på plats. Innan jag förlorade sa han inte ett ord, säger Granat som i mars förra året knockades av Alexander Dimitrenko.

– Det är han som har pratat hela tiden, kontrar Otto Wallin.

– Jag säger bara sanningen, att du är tråkig, har ingen personlighet och är färglös, säger Adrian Granat.

– Du snackar mycket, men du backar inte upp det. Det är mitt problem med dig, svarade Wallin.

Har redan WBA:s kontinentaltitel

Wallin ska i dagarna åka tillbaka till sin tränare i New York för att förbereda sig inför matchen.

– Jag har haft en riktigt bra träningsperiod här hemma i Sundsvall sedan förra matchen och känner mig i mycket bra form. Nu ser jag fram emot den kommande träningsperioden i New York, och att få vässa formen ytterligare tillsammans med min tränare Joey Gamache. När det är dags för match kommer jag att vara i mitt livs form, säger han i pressmeddelandet.

Otto Wallin och Adrian Granat gör upp om den vakanta EU-titeln. Wallin blev erbjuden att få boxas om titeln tack vare sin höga position på världsrankingen och har sedan utmanat den lägre rankade Granat.

Wallin har sedan tidigare WBA:s kontinentaltitel och tar vid vinst mot Granat sitt andra bälte.

Eubanks Jr buas ut inför kvällens fight: ”Inser inte vilken fara han är i”

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning

Sundsvall