Björkman och Mirnyij klar för dubbelfinal

SPORTBLADET

Kan försvara titeln från förra året

Jonas Björkman har tillsammans med sin vitryske partner Max Mirnyij chansen att försvara fjolårets dubbeltitel i Franska Öppna.

Paret vann enkelt dagens semifinal mot ett tjeckiskt par i två raka set.

Jonas Björkman och Max Mirnyij besegrade det 13-seedade paret Lukas Dlouhy/Pavel Vizner med klara 6-3, 6-3. I finalen på lördag väntar förstaseedade bröderna Bob och Mike Bryan från USA. Amerikanerna besegrade Andrej Pavel/Alexander Waske med 6–3, 7–6 i den andra semifinalen.

- Bryans har ett imponerande år så här långt. Finalen nu i Paris är deras sjätte raka. Vi har 1-1 mot dem på grus. I senaste mötet i Miami i år vann vi i två raka set. Når vi upp till den nivån i finalen på lördag så måste de verkligen spela bra för att rubba oss, skriver Jonas i ett pressmeddelande.

Kan gå förbi Järryd vid vinst

Björkman/Mirnyij är regerande mästare i Paris. Förra årets titel var den första någonsin för Björkman på gruset på Roland Garros.

- Jag känner ingen som helst press i år. Det ska bara bli kul att gå ut och ösa på. Försvarar vi titeln i år så går jag förbi Anders Järryd till nio Grand Slam-titlar. Nu står vi båda på åtta.

Jörgen Källström

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis