Sjätte raka bortaförlusten när Modo föll i Timrå

Publicerad:
Uppdaterad:

...men slipper i alla fall Timrå i kvarten

Timrå

Modo förlorade sjätte raka matchen på bortaplan. En tung förlust med 2-5 i Timrå.

Kanske var det en vinstlott som Modo drog när man slipper möta Timrå när kvartsfinalspelet inleds på fredag.

- Nu börjar allvaret och det är åtta bra lag som ger sig in i kampen om SM-medaljerna. Det hade säkert blivit rejält härliga kvartsfinalfighter mot Timrå. Men nu heter motståndarna Färjestad och vi har gjort bra ifrån oss mot dem i serien och har bara förlorat en match, sade Modo-tränaren Kent Forsberg.

Modo var heta favoriter till seriesegern inför serien, men Örnsköldsvikslaget har haft en mödosam resa fram till slutspelet.

För många baklängesmål

- Vi har släppt in för många mål, men vi har blivit bättre i defensiven och har spelat rätt stabilt under ett längre tag - åtminstone på hemmaplan, konstaterade Modo-tränaren.

Enda orosmomentet för Modo är det svaga bortafacit i elitseriens slutskede. Sex raka förluster.

Modo valde att vila flera av sina stjärnspelare i sista spelomgången, bland annat målkungen från NHL, Markus Näslund.

- Han kände sig lite sliten, men Näslund liksom Hans Jonsson och Magnus Gästrin är tillbaka i spel till kvartsfinalerna, sade Kent Forsberg.

"Zäta" poängkung

Timrå visade med besked att hela laget är rejält taggade inför det tredje raka slutspelet. De två tidigare gångerna har äventyret tagit slut i semifinalen. Denna gång kan det räcka ända fram till final.

Spelaren som kan få Timrå att känna guldvittring är Henrik Zetterberg. NHL-stjärnan gick visserligen inte för full maskin i den helt betydelselösa matchen mot Modo, men "Zäta" visade ända sin klass. Inte minst med framspelningen till Fredrik Modins 4-2-mål som avgjorde matchen.

Zetterberg blev också elitseriens poängkung med 50 poäng - 19 mål och 31 målgivande passningar - en poäng mer än Kristian Huselius som lämnat elitseriespelet efter sexskandalen och nu spelar i Schweiz.

Timrå har ett klart inför kvartsfinalen ett klart övertag på Djurgården i vinter och har bland annat kvaddat Stockholmarna med hela 7-0.

- I slutspelet lever vi inte på gamla meriter. Vi är inställda på en jämn och tuff matchomgång. Årets slutspel ser ut att bli en av de jämnaste och mest ovissaste. Det finns många nyckelspelare med spetskompetens och alla lag har duktiga målvakter, konstaterade Timrå-tränaren Kenta Johansson.

Weinhandl målkung

Matias Weinhandl fick två chanser att överlista Timråmålvakten Kimmo Kapanen på straffslag. Den första straffen satte Modos skyttekung iskallt säkert. I den andra straffen försökte han med en dragning, men misslyckades med att lägga in pucken bakom Timråmålvakten.

Weinhandls straffmål innebar att han blev delad skyttekung - han delar kungatronen med Linköpings Michael Knuble med 26 mål.

Ove Byström/TT

Publicerad: