Sportbladet

Räikkönen vann när Renault försvann

SPORTBLADET

Montreal

Båda Renaultbilarna bröt.

Montoya diskvalificerades.

Och Ferrari hade en god dag.

Montreals VM-deltävling i formel 1 bjöd på det mesta när Kimi Räikkönen till slut stod som segrare för tredje gången i år.

VM-ledande spanjoren Fernando Alonso och hans Renaultkamrat Giancarlo Fisichella tog starten från andra startled tack vare lite bränsle i bilarna i kvalet. Men Fisichella bröt på det 33:e varvet, fjärde gången han tvingades kliva av i år.

Alonso tog över täten men bara i sex varv. Spanjoren fick en liten sladd i en kurva och snuddade muren. Han bröt med böjd hjulupphängning. Det var första gången den här säsongen som han bröt.

- Det är formel 1, en oturlig dag så händer det, det händer andra, det händer oss, det ingår i sporten, förklarade Renaults teamchef Flavio Briatore.

Plötsligt var de två McLarenbilarna först med finländaren Räikkönen före Juan Pablo Montoya. Men när colombianen lämnade depåområdet när det var rött ljus diskvalificerades han direkt.

Bakom Räikkönen kunde Michael Schumacher göra ett bra lopp och tysken tog i sin Ferrari in på den ledande finländaren men nådde inte ända fram.

- Skön seger och bra revansch för vad som hände i förra loppet, sa Kimi Räikkönen.

Helt utan problem var inte hans lopp.

- Styrningen drog åt vänster. Det började strax innan första stoppet. Jag pratade med teamet och de såg i datorerna att något var fel men inte vad det var. Så det sa till mig att inte pressa för hårt. En order som var enkel att följa för jag ville vinna.

Trea blev Schumachers teamkamrat Rubens Barrichello och även på fjärde plats blev det brasilianskt genom Felipe Massa i en Sauber.

Alonso hade en ledning på 32 poäng men den är nu 22 ner till Räikkönens 37. Trea totalt är Jarno Trulli, Italien, med 27 och Nick Heidfeld, Tyskland, har 25, en poäng mer än femman Michael Schumacher.

Nästa lopp är USA GP i Indianapolis om en vecka.

TT-Reuters

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet