Alonsos sista hot – Alonso

SPORTBLADET

Det finns bara en person som kan hota Fernando Alonso från att ta sitt andra raka VM-guld.

Han själv.

Foto: Segerskumpa igen. Femte segern kom på Silverstone.

Kimi Räikkönen, McLaren-Mercedes har sedan länge givit upp tanken på ett VM-guld och för stormästaren Michael Schumacher, Ferrari, räcker det inte längre att vinna alla de tio återstående F1-loppen.

Även om han gör det och Fernando Alonso, Renault, blir tvåa i de kvarvarande tävlingarna försvarar spanjoren sin titel – med tre poäng tillgodo.

– Vi ska behålla vårt försprång, anfall är bästa försvar och vi ska fortsätta vinna lopp, sade Fernando Alonso efter sin tredje seger i rad.

På Silverstone vann han sin femte seger för i år, han har inte missat prispallen vid något av årets åtta lopp och tvåan Michael Schumacher tappade ytterligare två poäng i jakten på VM-titeln. Det skiljer 23 poäng – och den ende som kan stoppa spanjoren från att ta sitt andra raka VM-guld är han själv.

Inte missat pallen

– Säsongen har varit fantastisk. Det är omöjligt att få ut mer av bilen än vad vi har fått. Vi ligger på gränsen och har än så länge inte haft några tekniska problem.

Fernando Alonso har inte brutit ett lopp sedan Kanadas GP för exakt ett år sedan, och han har inte missat prispallen sedan Ungerns GP 31 juli 2005.

– Hälften av säsongen är körd, ibland sker det stora förändringar under den andra halvan, säger den förre föraren, numera stallchef i Toro Rosso, Gerhard Berger till F1-total.

– Allt tyder på att Alonso och Renault vinner igen.

Men Michael Schumacher och Ferrari vägrar att ge upp när nu F1-cirkusen ger sig av till Nordamerika för två lopp.

– Det finns ingen anledning för oss att backa. Det här loppet avgjorde inte säsongen och vi kommer att få våra chanser, säger han till TV-kanalen RTL.

Problemet är bara att han själv kan inte längre påverka utgången.

Den ende som kan hindra Fernando Alonso är – han själv.

Anna Andersson ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport