Revanschdags

SPORTBLADET

I dag startar US Upen – och Annika Sörenstam är INTE favorit

US Open i helgen och Annika Sörenstam är INTE favorit.

För första gången på fem år.

Kanske räcker det för att hon ska vinna.

Foto: Annika Sörenstam.

USA-touren har haft en märklig vår/sommar. Sörenstam har bara en seger, åtta olika koreanskor har vunnit och bara två amerikanskor har titlar.

Men trots allt snack om tonåringarnas invasion och koreanskornas dominans är det två rutinerade tjejer, Karrie Webb och Se Ri Pak, som vunnit de två majors som är spelade.

Det är rimligt att Annika Sörenstam tar den tredje – trots att hon inte vunnit US Open på tio år. För första gången på fem år slipper hon vara favorit och kanske passar det henne att slå ur underläge, inte minst på en bana som kräver lugn och rutin. Precis som tidigare US Open är Newport Country Club preparerad med årets högsta ruff och smalaste fairways. Här krävs konservativt spel och bra järn – det enda Sörenstam varit riktigt bra på i år.

Och hon har två veckors vila och träning i ryggen, det har aldrig hänt inför en US Open.

???

Sörenstam har förresten tackat Ja till att spela Dubai Ladies Masters i slutet av oktober, en ny turnering på Europatouren. Det blir hennes första turnering i mellanöstern.

Finns anledning att tro att hon passar på att göra studiebesök i kryddstarka kök.

????

På söndag inleds inofficiella SM för vänsterspelare på Köpings GK. Om tre år arrangeras VM i Sverige.

En rak backhand har aldrig varit fel.

???

Sex svenska herrar är klara för årets The Open på Royal Liverpool. Senast in var Garvet från Gävle, Peter Hedblom. Plötsligt blev hela turneringen lite soligare.

???

Till sist avslöjande siffror som bekräftar Annika Sörenstams problem 2006.

?Förra året träffade hon åtta av tio fairways, i år är det bara sju av tio. Raset har skickat henne från tolfte till 94:e plats i statistiken.

?Förra året hade svenskan bäst snitt i antalet puttar, i år är hon på åttonde plats.

Svingcoachen Henri Reis är på plats på US Open och får han bara ordning på drivern och puttern kan Annika Sörenstam kanske rädda säsongen på söndag.

Veckans tävlingar

Veckans snackis

Veckans citat

Veckans Annika

Thomas Tynander

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf