Holm på rätt spår

SPORTBLADET

Vann inne-SM före Thörnblad

Stockholm (TT)

Stefan Holm är formen på spåret.

Under söndagen vann värmlänningen inomhus-SM på 2,29 – och slog världssexan Linus Thörnblad.

– Nu är jag frisk och pigg igen, sade Holm, och log för första gången på länge efter en höjdhoppstävling.

Vintern har varit fylld med skador på både vänster vad och vänster fot. När Holm skulle börja hoppa blev han sjuk och tvingades han till en lång penicillinkur.

– Jag har varit småsjuk sedan i somras. Som småbarnsförälder har jag utsatts för baciller jag inte träffat på på 25 år.

Men efter vinterns mörker börjar Holm nu se vårens ljus. Med nummer ett på nummerlappen under SM-tävlingarna i Sätrahallen visade Stefan Stockholmspubliken varför han varit bäst i Sverige under 2000-talet.

Årsbästa av Holm

Årets världssexa, Linus Thörnblad, rev ut sig på 2,29. Holm var däremot felfri över sin nya årsbästanotering.

– Eftersom jag ligger efter med träningen är inte formen helt tillbaka. Men det var skönt med så stabil hoppning, att jag tog alla höjder upp till 2,29 i första försöket.

Stefan gjorde också tre bra försök på 2,31.

– Jag var egentligen över i alla tre hoppen. Men det är för att jag är ovan att hoppa så högt hade jag lite för mycket respekt för höjden.

Tvåan Thörnblad – som tagit 2,34 i år – åker ändå till inomhus-VM i Moskva med självförtroendet intakt:

– Det var väldigt nära att jag tog 2,29 i första. Men det kan nog vara bra att man inte vinner hela tiden, då är suget kvar till VM, kommenterade Thörnblad.

Guld till Kallur

Ett av de största svenska medaljhoppen i Moskva 10-12 mars blir Susanna Kallur. Under inne-SM vann hon lekande lätt 60 meter häck på habila 8,04.

– Det kändes bra. Men det är svårt att springa snabbt när man inte blir utmanad, summerade världstvåan Susanna, som gjort 7,86 i år.

Systern Jenny – sexa på den 40 meter längre distansen vid VM i Helsingfors förra året – var nämligen långt efter (8,33).

– Jag har fortfarande problem med båda knäna. Jag kommer att fortsätta äta voltaren och ta kortisonsprutor under resten av inomhussäsong, sade Jenny.

Emma Green extraknäckte genom att hoppa tresteg under söndagen. Höjdtalangen noterade 13,69, personligt rekord med en dryg halvmeter. Det räckte till silver bakom Camilla Johansson (13,90).

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott