SHE-dominanterna till semifinal

Foto: Martin Trobäck/kantbilder.se

avJohan Flinck

SPORTBLADET

Seriedominanterna Höör och Skuru är redan klara för semifinal i SHE.

Men det krävdes en oväntad förlängning för mästarna Höör mot VästeråsIrsta innan det var klart.

– Vi kunde vara kalla i avgörandet, säger nyblivna landslagsspelaren Sofia Hvenfelt till klubbens hemsida.

Regerande mästarna H65 Höör har bara förlorat två matcher i SHE på hela säsongen och såg ut att storma mot semifinal efter att tagit en 2–0-ledning i kvartsfinalen mot VästeråsIrsta. Med 1.35 minuter kvar av den tredje matchen på hemmaplan hade man dessutom ledningen med 24–22.

Men VästeråsIrsta kom tillbaka och gjorde två snabba mål och matchen gick till förlängning efter några dramatiska slutsekunder av ordinarie tid.

I förlängningen tog Höör kommandot direkt och efter 2x5 minuter hade skånskorna säkrat semifinalplatsen med en 30–28-seger.

– Vi har ett lugn trots att vi inte spelar bra. Vi hade 2-0 i ryggen och kunde var kalla i avgörandet, säger landslagsspelaren Sofia Hvenfelt till klubbens hemsida.

Bekvämt för Skuru

Serietvåan Skuru blev allra första lag till semifinal när man tidigare på onsdagskvällen gjorde processen kortast möjlig med Önnered.

Efter vunnit de två första matcherna i kvartsfinalserien med 26–23 och 31–21 avgjorde Nackalaget på hemmaplan mot Önnered med att vinna med bekväma 30–23. Bästa målskyttar i Skuru var Jenny Södrén (sex mål) och hela ligans skyttedrottning Ulrika Olsson (fem).

Mycket talar för att det blir lag 1–4 från serien som går till semifinal. Trean Sävehof leder nämligen med 2–0 i matcher mot Boden, vilket också fyran Lugi gör mot Kristianstad.

Vilka som möter vilka i semifinalerna avgörs av Höör som, i kraft av seriesegern, får välja mellan vinnarna i de två kvartsfinaler som inte är avgjorda ännu. Serietvåan Skuru ställs mot det lag som Höör inte väljer.

– Vilka vi väljer i semifinalen? Jag vet inte. Det bestäms efter att ha tittat närmre på Sävehofs och Lugis matcher, för jag räknar med att det bli något utav de lagen, säger tränaren Ola Månsson till H65:s hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM