Ösregn stoppade F1

Publicerad:

SPORTBLADET

Fredagens träningar svämmade över

F1 byttes mot frisim.

Träningen i Belgien regnade bort.

- Att köra innebär allt för stora risker, säger Force Indias Nico Hülkenberg.

F1 har haft sommarlov i en månad och nu längtade förarna efter att sätta sig i bilarna igen - men det blev inte mycket gjort på Spa. Fredagens två träningspass är bara att stryka. Varken stallen eller förarna kunde göra något vettigt jobb eftersom regnet har öst ner hela dagen. Under förmiddagen gick det att ta sig runt banan, men på eftermiddagen handlade det bara om något installationsvarv och vissa förare testade lite starter.

Ingenting att lägga på minnet.

- Du blir bröt och du blir kall om benen, fötterna och händerna. Man kan inte hålla i ratten ordentligt och det är allt annat än kul att köra, säger Force Indias Nico Hülkenberg till Motorsporttotal. Han körde fem varv och var den flitigaste föraren på banan.

- Det öste ner och det gör att det är väldigt svårt att köra med Pirellis däck, det är enormt lätt att få vatten planing. Att köra innebär stora risker och eftersom väderprognoserna säger att det ska vara uppehåll både under lördag och söndag så finns det ingen anledning att ta några risker över huvudtaget.

Uppehåll lördag och söndag

Dagens snabbaste tid satte Kamui Kobayashi under förmiddagen, med tiden 2.11,389 - jämför det med 1.48,298 som Sebastian Vettel gjorde när han tog pole position i kvalet förra året.

Meteorologerna har lovat att det ska bli uppehåll under både lördagen och söndagen, vilket gör att vi kan räkna med betydligt mer trafik under den tredje  träningen som startar kl 11.00 på lördag. Kvalet startar kl 14.00.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN