Ericsson tar revansch

avAnna Andersson

Publicerad:

GP2-föraren kvalade bra och startar i första led

Marcus Ericsson inledde bra i Bahrain

Efter en tung premiär slår Marcus Ericsson tillbaka.

Han står i första startled.

– Nu satsar jag på seger, säger han.

Kumlakillen kör för de senaste två årens mästarstall DAMS i GP2, men under premiären i Malaysia var det inte mycket som stämde. Nu är han i Bahrain för årets andra GP2-lopp och i veckan har han förberett sig minutiöst.

– Jag var i Frankrike hela veckan och har verkligen kämpat med allt, säger han till Sportbladet.

 Och det har gett resultat. Svensken var tvåa i kvalet, lite mer än nio tiondelar bakom Fabio Leimer , Racing Engineering, som dominerade under fredagen.

– Han var ju nästan en sekund snabbare under träningen och nästan en sekund snabbare under kvalet. Det är unikt, det var väldigt förvånande, samtidigt ska man komma i håg att racet är en helt annan sak. Då kör vi med helt andra inställningar, däckslitaget kommer att vara avgörande och det är en helt ny dag. Jag vet att jag har bra fart i racen, jag vet att jag är snabb i starten och jag kör för att vinna, säger svensken.

– Jag står i första startled och jag kan prestera.

Svag punkt

•Har du känt av pressen efter det första loppet som inte gick så bra som  du hade hoppats på?

– Ja, jag vet att det är många som hoppas på mig, jag har mycket press på mig själv och jag vill lyckas bra nu när jag har så fantastiskt bra förutsättningar. Nu fick vi till alla detaljer, jag vet kvalet har varit min svaga punkt och att jag måste arbeta på det. Detta var väldigt skönt för självförtroendet, säger han.

– Jag har aldrig stått i första startled under ett lördags lopp tidigare och detta visar att jag har tagit ett steg framåt. Jag vet att jag är bra i racen så nu är jag förväntansfull, inte det minsta orolig.

Helgens första lopp startar efter F1-kvalet i morgon lördag (ca kl 14.30), på söndag avgörs sprintloppet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2