”Kände mig som en dålig mamma”

Berättar om depressionen – hyllas

avAndreas Käck

SPORTBLADET

Serena Williams drog sig ur Roger Cups av ”personliga skäl”.

Nu berättar stjärnan att hon drabbats av förlossningsdepression.

”Jag kände mig som en dålig mamma”, skriver hon på Twitter.

I slutet av augusti förra året blev Serena Williams mamma för första gången.

Förlossningen var så pass komplicerad att hon höll på att dö.

Tio månader senare var den amerikanska superstjärnan sensationellt framme i final i Wimbledon.

– Det känns helt galet. För inte så länge sedan kunde jag inte ens gå och hämta posten, så det är definitivt inte normalt att jag tar mig till final, sa hon då.

Drog sig ur

Williams har bara spelat en match sedan Wimbledon, i San Jose, där hon åkte på sin största förlust någonsin, 1-6, 0-6, mot Johanna Konta.

Tanken var att hon skulle spela Rogers Cup i Montreal den här veckan, men 36-åringen drog sig ur av ”personliga skäl”.

”Är fullt normalt”

Nu berättar hon att det beror på att hon drabbats av postpartumdepression (förlossningsdepression), som kan drabba nyblivna mödrar en kort tid efter förlossning.

”Förra veckan var inte lätt för mig. Jag gick igenom tuffa privata saker och kände mig som i en dvala. Mest av allt kände jag mig som en dålig mamma. Jag har läst många artiklar om att postpartumdepression kan pågå i upp till tre år efter födseln. Jag har pratat med min mamma, min syster och mina kompisar och har förstått att de här känslorna är normala. Det är fullt normalt att känna att jag inte gör tillräckligt för min bebis.

Jag jobbar mycket, jag tränar och försöker vara den bästa idrottaren jag kan. Även om jag träffar min dotter varje dag så innebär det att jag inte kan vara med henne så mycket som jag vill. Många mammor känner nog samma sak, oavsett om ni är hemma-mammor eller om ni jobbar. Att hitta rätt balans är en konst. Men ni är alla hjältar. Jag vill tala om för er att om ni har en tuff dag eller en tuff vecka, så är det okej. Jag har det också. Det kommer alltid en morgondag”, skriver hon på Twitter.

Nu hyllas Serena Williams för sin öppenhet och för sitt sätt att inspirera andra.

”Du är en riktig järnlady”, skriver exempelvis Andy Roddick.

De har vunnit flest Grand Slam-turneringar 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis

WTA