Kimi Räikkönen lämnar Ferrari - för Sauber

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kimi Räikkönen lämnar Ferrari.

För Sauber

– Det känns fantastiskt bra att vara tillbaka där allt började, skriver han.

F1-föraren från Finland är det senaste av Ferraris världsmästare, han vann titeln 2007 och sedan dess har han hunnit lämna F1 och göra comeback. Först körde han för Lotus, men 2014 återvände han till det italienska stallet där han har varit teamkollega med Sebastian Vettel.

Nu lämnar han sin position och ersätts av Charles Leclerc.

– Scuderia Ferrari meddelar att Kimi Räikkönen lämnar sin nuvarande roll efter 2018, skriver Maurizio Arrivabene i ett pressmeddelande.

– Under de här åren har Kimi varit enormt viktig för teamet, både som förare och som människa. Hans har haft en betydande roll när stallet har vuxit och han har också varit en fantastisk lagspelare. Som världsmästare kommer han alltid att vara en del av stallets historia och vår familj.

Kimi kör för Sauber

Men Kimi Räikkönen lämnar inte F1. Han är klar för Sauber. Det stall som Marcus Ericsson har kört för de senaste åren.

– Gissa vem som är tillbaka? De kommande två åren kör jag för Sauber, skriver Kimi Räikkönen på instagram.

– Det känns fantastiskt bra att vara tillbaka där allt började.

Kimi Räikkönen inledde sin framgångsrika F1-karriär hos Sauber år 2001. Då var han 20 år och tog nio VM-poäng på 17 lopp - och slutade på plats tio i VM.

– Det är mycket viktigt för vårt projekt att kunna knyta till oss Kimi som förare och det tar oss närmare vårt mål, säger Saubers stallchef Frederic Vasseur.

– Kimi har en stor talang och en lång erfarenhet att F1, det kommer inte bara att utveckla vår bil utan även bidra till att utveckla hela vårt stall. Tillsammans får vi en mycket stark grund för 2019 och det kommer att fortsätta att driva på vår kamp för att nå resultat som verkligen räknas.

Marcus Ericsson har ännu inte något F1-kontrakt för 2019.

Nästa deltävling avgörs i Singapore i helgen.

Foto: Laszlo Balogh / TT / NTB Scanpix
Publicerad:

LÄS VIDARE