Klart: El Kabir tillbaka i Allsvenskan

avIbraheem Alsalman

Foto: Barometern
El Kabir och Magnus Persson

Förra veckan bröt han kontraktet med turkiska Ankaragücu.

I dag står det klart att Moestafa El Kabir är tillbaka i allsvenskan.

Han har skrivit på ett kontrakt med Kalmar FF som sträcker sig till och med sommaren.

– Jag är här för att göra mål och har mycket erfarenhet som jag kan bidra med till de unga spelarna i truppen, säger anfallaren till klubbens hemsida.

Inför den här säsongen har Kalmar FF sökt efter en ny anfallare.

Nu har de hittat honom.

I dag meddelade klubben att man värvar Moestafa El Kabir, som förra veckan valde att bryta sitt kontrakt med turkiska Ankaragücu.

El Kabir har tidigare representerat bland annat BK Häcken, italienska Cagliari, Al Ahli i Saudiarabien och Sagan Tosu i Japan.

– Jag har vetat om det ett litet tag men det fanns lite pappersarbete att fixa innan allt var 100%. Det är aldrig klart förrän det är klart. Det känns väldigt bra att vara tillbaka i Sverige, säger 30-åringen.

Presenterade en annan spelare

El Kabir konstaterade att han vill bidra med mål och erfarenhet. Han anser att han är en bättre fotbollsspelare i dag än vad han var för några år sedan.

– Nu kommer jag från ett väldigt bra halvår i Turkiet där allt flöt på tills problemen började. Vi behöver inte gå in på alla detaljer nu men jag låg i toppen av skytteligan och gjorde flest mål i mitt lag där jag stod för några fantastiska mål, säger han till klubbens hemsida.

Kontraktet gäller till och med sommaren.

Under samma presskonferens presenterade klubben också en till anfallare – 24-årige Maxwell från Brasilien. Han har skrivit på fyra och ett halvt årskontrakt. Han kommer senast från Resende i Brasilien där han stått för sju mål på de 14 senaste matcherna.

– Maxwell är en spelare med väldigt bra fart och är en bra avslutare som vi ser fram emot att jobba tillsammans med, säger Kalmars sportchef Thomas Andersson-Borstam.

Sportbladets guldmålningar 2006–2018 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM