Mästarnas tunga värvning

Hämtar hem landslagsman från AIK

Foto: Bildbyrån
Joel Kanebjörk.
SPORTBLADET

En landslagsman återvänder till Storvreta.

AIK innebandy bekräftar på fredagen att 28-årige Joel Kanebjörk säljs till Uppsala-klubben.

– Jag uppskattar min tid i AIK, och jag är glad att AIK och Storvreta kunna komma överens om övergången, säger Kanebjörk i ett pressmeddelande.

Joel Kanebjörk spelade för Storvreta 2005–2014 och vann bland annat tre SM-guld med Uppsala-klubben. 2014 lockades centern sedan till rivalen AIK.

”En konstruktiv dialog”

Där har det blivit 33 poäng på 67 matcher men nu är tiden i Solna över. AIK meddelar i ett pressmeddelande att landslagsspelaren säljs tillbaka till Storvreta.

– Vi är nöjda över att ha haft en konstruktiv dialog med Storvreta och att alla tre parter kommer att bli nöjda med denna uppgörelse. Vi anser oss ha en stark trupp och bra intern konkurrens vilket möjliggör denna övergång. Joel är en duktig innebandyspelare men framförallt en väldigt bra person att ha i ett lag och vi önskar honom lycka till framöver, säger AIK:s sportchef Mikael Nordström.

”Kul att komma tillbaka”

Kanebjörk berättar själv att han är tacksam mot AIK för att klubben ger honom tillåtelse att återvända till de regerande mästarna Storvreta.

– Det känns kul att komma tillbaka till Storvreta IBK och jag ser fram emot att träffa grabbarna i laget på träningen i dag. Jag uppskattar min tid i AIK och jag är glad att AIK och Storvreta kunna komma överens om övergången, säger Kanebjörk.

Joel Kanebjörk fanns med i den svenska landslagstrupp som tog VM-silver i december.