Laurén ber om ursäkt efter ”sekt”-utspelet

Foto: Bildbyrån
Mikaela Laurén.
SPORTBLADET

Mikaela Laurén kallade hästfolket för en sekt.

Nu har hon bett om ursäkt.

”Vill be hemskt mkt om ursäkt till Peder Fredricson och ridfolket. Jag menar inte alls att förminska hans prestation”, skriver hon på Instagram.

Gårdagens Jerringpristagare rörde uppkänslor i idrotts-Sverige.

Boxaren Mikaela Laurén sa under gårdagen och tisdagsmorgonen att det ”var en skandal” och att ”Sarah Sjöström förtjänade priset.

– Hästfolket är som en sekt, de bara ringer och ringer. Jag vet inte ens vem den där ryttaren är, sa Laurén enligt Expressen.

– Jag tror att de har gått ihop. En inbördes fanclub med allt ridfolk och röstat järnet, fortsatte hon i Aftonbladet Morgon.

”Vill inte förmiska hans prestation”

Men nu backar 40-åringen.

I ett inlägg på Instagram ber boxaren, och den förre landslagssimmaren, om ursäkt.

”Vill be hemskt mkt om ursäkt till Peder Fredricson och ridfolket. Jag menar inte alls att förminska hans prestation”, skriver Laurén i inlägget.

Hon står fast vid åsikten att Sarah Sjöström förtjänade priset, men erkänner att ”hon är lite partisk då hon har simtävlat i 20 år”.

”Självklart är inte ridfolket en sekt, utan vad jag menar är att dom håller ihop och stöttar varandra, så som jag önskar att simmare och kampsportare skulle göra mer. Stort grattis till Jerringpriset Peder Fredricson”, skriver Laurén.