Klänningskrocken på galan: ”Aldrig hänt”

SPORTBLADET

Idrottsgalans mest populära outfit?

Utan tvekan klänningen som Carolina Klüft, Brita Zackari och Annie Wennergren alla kom i.

– Jag håller mig långt borta från de andra, säger Zackari.

När Carolina Klüft äntrade röda mattan gick det ett sus genom Annexet. Åtminstone hajade SVT:s programledare Brita Zackari till rejält.

Idrottsgalan hade fått en klänningskrock. När även Annie Wennergren, seglare i team Anna Östling, skred in i samma klänning var det triss i dress.

– Jag trodde att jag hade en sjukt unik klänning. Jag hade finkammat internet och hittat den här, men vad händer? Carolina Klüft dyker upp i den och en till person så vi är liksom ett gäng som har den här klänning. Det har aldrig hänt mig förut, hur hanterar man det?, säger Brita Zackari som leder SVT:s webbsändning från Idrottsgalan.

Foto: JIMMY WIXTRÖM, STEFAN JERREVÅNG

Ja, hur hanterar man det?

– Jag håller mig långt borta från de andra. Jag tänker lite som Mikaela Laurén och Klara Svensson, att de säkert kommer stryka i varsin ände av Globen, lite så tror jag att vi med likadana klänningar gör. Samtidigt finns det ett systerskap i det här, att vi känner att vi hör ihop lite på ett sätt och vi tycker att varandra har väldigt snygga klänningar så jag vet inte, vi kanske bondar över det, det kanske blir en gängtatuering i slutet av kvällen.

”Får inte säga”

Var klänningen kommer ifrån vill Zackari inte berätta.

– Det får jag inte säga för att jag jobbar på SVT. Men det är ett märke...

Sportbladet kan dock avslöja att den populära klänningen kommer från märket Self-Portrait och kostar runt 3 500 kronor.

Klüft tar klädkrocken med ro.

– Hade vi snackat ihop oss hade vi kanske inte valt samma klänning. Men det är roligt, vi tycker att den är snygg så vi är nöjda, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM