”Är uttråkad – kunde inte bry mig mindre”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

Ute ur Wimbledon efter ännu en pinsam förlust.

Då erkänner Bernard Tomic, 24, att han inte bryr sig det minsta.

– Jag var uttråkad där ute i dag, säger tennisens kanske mest kontroversielle spelare.

En gång i tiden sågs Bernard Tomic som en potentiell framtida världsetta. Nu ses han som något av en svart fläck på ATP-touren.

Den 24-årige australiensaren – just nu rankad 59:a i världen – har skapat fler rubriker för sina upptåg vid sidan av planen än för sina framgångar på den. Skandalerna har avlöst varandra ända sedan han slog igenom som 16-åring och på tisdagen blev han återigen föremål för massiv kritik. Den här gången efter att ha förlorat sin öppningsmatch i Wimbledon i tre raka set och sett allmänt ointresserad ut.

”Ingen glädje”

Något han också, utan omsvep, erkänner efter förlusten (4-6, 3-6, 4-6) mot tyske Mischa Zverev.

– Jag var inte där i dag. Varken mentalt eller fysiskt. Jag vet inte varför. Ska jag vara helt ärlig så kände jag mig uttråkad där ute på banan. Jag försökte i slutet av matchen, men han lyckades ändå vinna det setet med 6-3 eller 6-4. Det var för sent, säger Tomic, och fortsätter.

– Jag blir inte längre tillfredsställd av tanken av att lyfta en trofé, ni vet, göra bra ifrån sig. Det ger mig ingen glädje längre. Det spelar ingen roll om jag åker ut i första eller fjärde rundan, jag kunde inte bry mig mindre. För mig är det samma sak. Men jag kommer att spela i tio år till och efter det behöver jag aldrig mer jobba.

LÄS VIDARE

Het ordväxling

Matchen mot Zverev varade bara i en timme och 24 minuter men Bernard Tomic får ändå 35 000 pund (cirka 385 000 kronor) för att ha spelat matchen.

presskonferensen efteråt fick han frågan om han kan tänka sig att skänka bort pengarna, med tanke på att han själv erkände att han inte var särskilt intresserad av att spela.

Ordväxlingen som följde blev sedan en stor snackis.

Tomic: Vilka pengar?

Reporter: Prispengarna.

Tomic: Om du ber Roger Federer skänka 500 miljoner dollar, tror du han hade gjort det?

Reporter: Fast du sa att du var uttråkad när du spelade?

Tomic: Alla jobbar för pengar. När jag är 34 år kanske jag börjar donera till välgörenhet. Men fråga Roger Federer. Om han gör det så kan jag göra det.

Reporter: Så du kan tänka dig att skänka pengarna?

Tomic: Om Roger och Novak (Djokovic) gör det så gör jag det, inga problem.

Bernard Tomic fick också frågan om han har känt sig uttråkad på tennisbanan tidigare i sin karriär.

– Många gånger. Och det vet jag att ni vet, svarar han och skrattar.

Värt att notera i övrigt från tisdagens matcher är att favoriterna Roger Federer och Novak Djokovic är vidare till andra omgången. Båda deras motståndare (Alexandr Dolgopolov och Martin Klizan) bröt matcherna på grund av skada.

På damsidan är tredjeseedade Karolina Pliskova planenligt vidare till andra omgången efter seger (6-1, 6-4) mot ryska Jevgenija Rodina.

Pliskova är en av de stora favoriterna till att ta hem titeln i år.

Publicerad: