Nytt svenskt rekord för Lovisa Lindh

Foto: Bildbyrån

avHenrik Lundgren

SPORTBLADET

GÖTEBORG. Tre och en halv vecka till VM.
Då slår Lovisa Lindh ytterligare ett svensk rekord.
– Är VM-formen så här så vet jag att jag är bra. Men jag hoppas att det ska komma lite till, säger hon.

I Diamond League-tävlingen Lausanne slog hon nytt svenskt rekord på 800 meter. Fem dagar senare visade Lovisa Lindh att rekordformen är fortsatt fin, på Göteborgs Grand Prix blev det ett nytt rekord, låt vara på den udda distansen 1000 meter.
– Det är helt fantastiskt, det bara fortsätter från förra sommaren. Det är klart att jag var lite nervös inför det här året, efter att det lossnade i fjol. Men det bara fortsätter. Det känns väldigt bra, det är kul när det går så här, säger hon glädjestrålande.

Avgjorde i stark spurt

På förhand hade hon tuff konkurrens från VM-jagande Hanna Hermansson och Anna Silvander, men när hon drog igång sin patenterade Lindh-spurt på det sista varvet var det ingen som hängde med. Den nya rekordtiden lyder 2.35.15, en sänkning med nästan en sekund.

– Jag försökte bara hålla mig lugn, det är lite svårt på den här distansen, jag kan inte trycka på som vid en 800 meter-start, men inte ligga lugnt heller. Men jag hörde publiken på upploppet och tänkte att alla nog håller på mig. Det kändes väldigt bra.

Hon har ett 800-meterslopp kvar innan VM, men åker innan dess också på ett längre träningsläger till St. Moritz, orten hon varit på inför tre tidigare mästerskap, som sen alla slutat med personliga rekord.

Visade klass i längdhoppet

För en annan VM-jagande svenska, Khaddi Sagnia, slutade det också med seger i Göteborgs Grand Prix. Hon vann längdhoppet på 6.67, dock elva centimeter från VM-kvalgränsen.
– Det var ändå en jättebra tävling, det är skönt att se att allting faller på plats, äntligen, säger hon.

Hon är tveksam till om hon ska tävla mer inför VM, hennes årsbästa 6.72 ger henne en 20:e plats på världsrankingen, och de 32 bästa bjuds in. Ett klartecken från förbundskapten Karin Torneklint lär också komma.
– Hade jag hoppat ett långt hopp och sen legat kring 6.40 resten så hade Karin kanske funderat på om hon verkligen skulle skicka mig till London. Samma för mig, jag hade inte velat åka dit om jag inte vetat att jag kan ligga på en bra nivå tävling efter tävling.

ARTIKELN HANDLAR OM