Uppmaningen: ”Tackla inte aktivisterna”

Publicerad 2023-07-18

Det finns en viss oro för att aktivister ska ta sig in på banan och störa veckans The Open på Royal Liverpool i England.

Nu har tävlingsledningen skickat ut en uppmaning till alla spelare.

Om aktivisterna tar sig in har spelarna ombetts att inte tackla dem, enligt The Times.

Följ ämnen
Golf

Inför den här veckans The Open har samtliga spelare uppmanats att inte ta saken i egna händer ifall aktivister skulle ta sig in på banan.

Tävlingsledningen har ombett samtliga spelare att ”inte tackla aktivisterna” om möjligheten skulle ges, enligt The Times.

En ”Just stop oil”-aktivist tacklas ner under en kricketmatch i London i slutet av juli.

Avbröt Wimbledonmatcher

Under förra veckans Wimbledon tog sig aktivister från gruppen ”Just Stop Oil” in på banorna och avbröt flera matcher genom att kasta konfetti.

Nu finns det en oro hos både den lokala polisen och tävlingsledningen för veckans stora golfhändelse att det ska hända igen, från samma aktivistgrupp.

En av grundarna för aktivistgruppen, Dale Vince, har tidigare sagt alla ”högprofilevenemang” finns med på gruppens lista över möjliga måltavlor.

Henrik Stenson.

Fyra svenskar med

Under The Open finns fyra svenskar med i startfältet. Henrik Stenson, Alex Norén, Alexander Björk och David Lingmerth, som kvalificerade sig så sent som i söndags efter att ha knipit en av de sista tre platserna till tävlingen under Scottish Open.

Tävlingen inleds torsdagen den 20:e juli.

Följ ämnen i artikeln