Johaug imponerad av Björgens comebackform

Av: Filip Lindfors

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Jil Yngland / TT NYHETSBYRÅN

Marit Björgen, 40, är en av världens bästa skidåkare genom tiderna.

2018 ställde hon in skidorna i förrådet och avslutade karriären.

Men nu är hon tillbaka.

– Det är kul att känna sig trött igen, säger Björgen till VG.

Marit Björgen ska satsa på långlopp den kommande skidsäsongen efter att ha haft ett tävlingsuppehåll på två år. Hon har under sommaren tränat hårt för att komma tillbaka i gammal storslagen form, bland annat för att satsa på Vasaloppet nästa år. Nu är hon tillbaka – och det med besked.

Therese Johaug var imponerad av Björgens insats när den senare tävlingscomebackade under torsdagen. Men den här gången var det inga skidspår inblandade, utan de båda möttes med rullskidor och asfalt under fötterna, i en tävling på Holmenkollåsen i Oslo.

– Det är grymt. Det finns inget annat att säga. Hon har varit borta i två år och träningen är en färskvara. Trots att hon har åkt snabbt tidigare så måste jobbet göras, säger Therese Johaug till VG efter loppet.

Höll länge jämna steg

Björgen höll länge jämna steg med Johaug, men fick till slut se sig slagen av dagens stora skiddrottning, som ryckte ifrån i de långa stigningarna i rullskidsloppet. Men det skilde bara två minuter när båda hade tagit sig i mål.

– Jag tycker att Marit åkte bra. Jag är en toppidrottare, så jag borde slå henne, säger Johaug.

Stämningen mellan de båda vännerna var god efter loppet och Johaug ville inte utesluta en VM-comeback för Björgen när norska NRK frågade.

– Det blir spännande att följa Marit mot Vasaloppet. Jag lägger ingen press på henne. Men hon är seriös när hon kliver in i ett rullskidlopp i Sörkedalen i september, säger Therese Johaug.

Publicerad:

LÄS VIDARE