Favoritstämpeln ingen vill ha: ”Den kan de få behålla”

LAHTIS. Psykspelet inför VM-stafetten mellan Sverige och Norge har redan börjat.

Inför världscupsstafetten i Lahtis? Då vill ingen ha favoritskapet.

– Norge får ses som favoriter i morgon, säger Charlotte Kalla.

–Ja, de har ju sagt att de skulle ta två pallplatser om de haft två lag i VM. Då får de ta favoritstämpeln, säger Helene Marie Fossesholm.

Det är egentligen svårt att argumentera mot att Norge, som i sin världscupscomeback lade beslag på hela prispallen för sig själva, inte ska vara favoriter inför söndagens världscupsstafett i Lahtis.

Må så vara att 19-åriga norska stjärnskottet Helene Marie Fossesholm gör just det efter sin första pallplats i världscupssammanhang.

– Nej, det har Sverige tagit på sig, säger Fossesholm, syftandes på Frida Karlssons utspel inför helgen i Lahtis, när hon får den direkta frågan från Sportbladets utsände.

Inte bara på VM utan även nu?

– Ja, de har ju sagt att de skulle ta två pallplatser om de haft två lag i VM. Då får de ta favoritstämpeln.

Svenskorna säger att ni har den här i alla fall...

– Den kan de få behålla. Den tänker inte vi ta.

Kalla varnar för Ryssland och USA

Nej, de svenska damerna på plats i Lahtis har inget intresse av att se sig själva som några stafettfavoriter inför söndagen.

– Norge är ju solklara favoriter. Men finns många starka damlag i Ryssland och USA med, säger Charlotte Kalla, som kör förstasträckan för Sverige.

– Det ska bli jättekul. Speciellt att gå ut med bara fem kilometer framför sig. Då blir det att verkligen ligga på rätt.

Även Ebba Andersson ser fram emot stafetten – och ser Norge som favorit.

– Så får vi se hur vi och övriga nationer kan klara av att utmana.

Om man blickar ännu längre så ser ju Norge er som favoriter i VM-stafetten.

– Jag tänker att de gärna får behålla favoritstämpeln. Men samtidigt har vi ett guld att försvara och oavsett vem som får chansen så kommer de vara taggade på att ge allt för att försvara det där guldet, säger Andersson.

Johaug: ”Stafett är stafett!”

Oavsett vem som är favorit i VM så medger norska stjärnan Therese Johaug att det är svårt att argumentera mot att den trippla norska skiathlonpallen talar sitt tydliga språk.

– Hehe, ja, klart att även om Sverige har många starka tjejer här... Linn och Frida som är aktuella för en stafett sitter ju hemma. Så det klart vi kanske har favoritstämpeln, säger Johaug, tar en paus, och lägger till med ett skratt:

– Men stafett är stafett!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.