Victor Lindelöf bröt ihop efter frågan om familjen

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Landslagsspelarna har inte träffat familjerna på flera veckor.

När Victor Lindelöf, 26, fick frågan om saknaden efter sin son bröt mittbacksgeneralen ihop.

– Det är ingen bra dag i dag att fråga sånt, säger han från podiet.

Den 2 juni gick landslagsspelarna in i EM-bubblan när de samlades i Stockholm. Nästa gång de träffar sina familjer är först när mästerskapet tar slut eftersom coronapandemin innebär att de inte får umgås med utomstående, inte ens med nära och kära.

När vi nu skriver den 19 juni är mästerskapet nu bara halvvägs in för svensk del, och det mesta talar för avancemang från gruppspelet efter gårdagens seger mot Slovakien.

Det är förstås en framgång och en resa alla i landslaget vill vara med på, men det finns stunder då längtan efter familjen får ta sin självklara plats.

Efter segern mot Slovakien berättade matchhjälten Emil Forsberg, som satte straffen som avgjorde, om sin längtan efter dottern Florence.

– Man får ont i magen, det enda dottern säger är ”kom hem pappa, kom hem”... Jag gör det här för henne, det är sånt jag tar med mig, sa han.

När Sportbladet på dagens frågade Victor Lindelöf om hur han hanterar situationen presskonferens bröt han ihop. Hans hustru Maja Nilsson Lindelöf har delat bilder i sina sociala meder där deras son känner igen pappa Victor på affischer och på tv.

– Det är ingen bra dag i dag att fråga sånt, säger han och sträcker på sig.

– Det är jobbigt. Det är klart man saknar de där hemma. Det går lite upp och ner från dag till dag. Det är också därför man är här… nej, sorry, säger han till synes mycket känslosam.

”Speciell tillvaro”

Förlåt!

– Det är ingen fara. Men du får ställa en fråga till Mackan (Danielson, som också satt på presskonferensen) först.

Varvid mittbackskollegan ryckte in.

– Det är speciell tillvaro. Många är borta från sina familjer. Det gäller att finnas till och stötta varandra.

Tidigare under presskonferensen berättade mittbacksstjärnan om glädjen över att se hur nära och kära följer mästerskapet hemifrån.

– Alla är väldigt glada. Familjen och mina vänner kollade igår. Jag fick lite sms och videos som de skickade till mig. Alltid roligt att se hur de följer, säger han.

Allt om fotbolls-EM 2021 – följ matcherna live

Senaste nyheterna Spelschema Tabeller TV-tider Alla trupper & spelare

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.