Avgjorde toppmötet i boxplay: ”Riktig tobleronefot”

Mikael ”Daggen” Eriksson sparkade med sig pucken och avgjorde toppmötet i slutskedet.

Bik Karlskoga vann med 1–0 borta mot Björklöven.

– Det är en jävla krigarinsats, säger matchvinnaren till C More.

Toppmötet mellan trean Björklöven och den gästande tabelltvåan Bik Karlskoga var mållös i nästan precis 57 minuter.

Då såg Mikael ”Daggen” Eriksson till att bryta dödläget.

I boxplay kom 34-åringen ensam mot två ”Löven”-spelare. Efter att först ha skjutit i block lyckades lagkaptenen sparka med sig pucken och trycka in avgörandet.

Målet var hans sjätte för säsongen.

Fler mål blev det inte i matchen och Tim Juel fick hålla nollan. Nu stärker Karlskoga andraplatsen i serien.

– Jag är stolt. Det är en jävla krigarinsats. Vi möter ett otroligt bra Björklöven. Jag skjuter block och sedan går på retur. Det kan vara lönsamt i bland. Faktiskt var jag riktig ”tobleronefot” där i morse, men den där satt bra. Jag och Gurra (Gustaf Thorell) spelade lite fotbollstennis i morse och det var under all kritik, men den här var bättre, säger ”Daggen” till C More.

Jättevändning

För Björklöven fortsätter det gå tungt. I formtabellen, sett över de tio senaste matcherna, har Umeålaget bara tagit fyra segrar.

– Vi håller lite för hårt i klubban. På daglig basis jobbar vi hårt på detaljerna. Vi trycker inte dit chanserna vi får. Det är lite så det är för oss just nu, säger Daniel Rahimi.

I Stockholm stod AIK för en jätteupphämtning hemma mot Västervik. När 1.16 minuter återstod av matchen ledde gästerna med 2–0. Men en reducering från Oscar Nord 18.44 och en kvittering från Anton Holm med 27 sekunder kvar av matchen tog mötet till straffar. Där avgjorde Nicklas Heinerö till AIK:s fördel.

Jumbon Kristianstad tog parallellt en blytung bortaseger borta mot Mora. Segersiffrorna skrevs till 5–3.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN