Skidsverige sörjer – Jerker Löfgren har avlidit

avElvedin Basic

Publicerad:
Uppdaterad:

Det råder sorg i skid-Sverige.
Svenska skidförbundet meddelar i ett pressmeddelande att vice ordförande Jerker Löfgren har avlidit efter en tids sjukdom.
– Det är med stor sorg vi har nåtts av beskedet, säger Svenska skidförbundets förbundsordförande Mats Årjes.

Han valdes in i Svenska Skidförbundets styrelse redan 1992. Jerker Löfgren har jobbat som skattejurist och idrottsjuridiska frågor under en lång tid.
– Jerker betydde mycket för Svenska Skidförbundet och han kommer lämna ett stort tomrum efter sig, säger förbundsordföranden Mats Årjes.
Han var en stor skidfantast och var en av krafterna bakom att Svenska Skidförbundet fick arrangera alpina-VM i Åre 2007, nordiska skid-VM 2015 i Falun och nu senast alpina-VM i Åre 2019, där han även satt i styrelsen för dessa bolag”, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

”Hade ett stort hjärta”

Men det var inte bara i den svenska skidvärlden Jerker gjorde avtryck, han hade även en position i det Internationella Skidförbundet (FIS) som medlem i FIS-kommittén Legal and Safety.
– Jerker var en positiv och mycket omtyckt person med ett stort hjärta, han kommer att saknas av många. Våra tankar går närmast till Jerkers familj och vänner, säger Årjes.

Jerker Löfgren blev 66 år.

Publicerad: