Bengtsson: ”Fy vad weird”

Angelica Bengtsson om Discoverys val av expert

TOKYO. Angelica Bengtssons OS-satsning kastades upp och ner när hon plötsligt bröt upp med sin tränare Peter Widén.

När hon sedan hade en tung OS-final satt just Widén i Kanal 5 och agerade expert.

– Fy vad weird!, säger Bengtsson när hon får veta.

Angelica Bengtsson fick i sitt tredje OS göra sin första final. Men väl där fanns det inte mycket att hämta. Ingångshöjden 4,50 i tredje och sedan ett stenhårt hopp till 4.70 där hon tillsammans med alla utom fyra i fältet fick tacka för sig.

– För medaljerna blev det bra höjningsschema. Men känns som alla vi som inte klarade 4,70... man vet inte vilken nivå vi var på.

Herrarna hade 5,55 till 5.70 medan ni ökar 20 centimeter, vad säger du om det?

– Vi gjorde så i Doha och där fungerade det väldigt bra. Men då hade vi inte haft en pandemi där hälften varit instängda och andra hälften funderat på vad idrott var bra för..., säger Bengtsson.

”Orkar inte lyssna”

Hon tillhör själv den andra kategorin och medger att året som gått varit tufft på många plan. Senaste smällen kom i somras när hennes tränare Peter Widén bestämde sig för att bryta med henne efter att duon bland annat haft ett rejält bråk vid Diamond League-tävlingen i Doha.

Men när Bengtsson hoppade OS-final så var Peter Widén en del i den ändå. Han satt och var expert i Kanal 5:s sändning.

– Fy vad weird (konstigt red. anm.), säger Angelica och fortsätter:

– Jag vet inte vad jag tycker om det... jag orkar inte lyssna på det i alla fall. Jag hoppade sämre i dag än i kvalet – det är ett som är säkert i alla fall.

”Kan hoppa fem meter”

Problemet i dag menar hon är samma som fick det att spricka med förra tränaren.

– Jag får inte i de styva stavarna. Det var lite därför jag och Peter bröt upp för jag hade panik över det i Doha. Troligtvis beror det på min ryggskada i vintras. Att jag inte kunde träna ordentligt. Jag hade inte mycket mer än 4,70 i mig i dag och det är trist att erkänna, säger Bengtsson.

Efter tävlingen fortsatte diskussionerna i Kanal 5:s studio där Peter Widén bland annat tryckte på vikten av kontinuitet och tilliten till en tränare över lång tid. Samtidigt säger han att hon har potential att hoppa fem meter.

– Ja, definitivt. Vi har utvecklat hennes snabbhet och den går att utveckla ännu mer, hennes hoppstyrka. Sen är det lite bitar i tekniska delen som behöver befästas. Löser man det är jag övertygad att det är en tjej som kan hoppa fem meter, säger han i Kanal 5.

”Resan måste vara värd det”

För Angelica Bengtsson är framtiden fortfarande mer kortsiktig.

– Jag blickar till SM och Finnkampen där jag kan samla poäng för dem jag känner att jag kan göra nytta för. För Hässelby och Sverige.

Hon erkänner att det finns en viss tvekan i satsningen mot VM och nästa OS:

– Nästa år ser roligt ut med massa mästerskap. Men jag ska börja planera det när jag kommer hem efter säsongen så resan dit blir värd det.

Tränarfrågan, är Gustaf Hultgren som skulle ha tränat dig här det valet du jobbar efter?

– Ja absolut. Det är första alternativet tror jag, säger Angelica Bengtsson.

Allt om sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll Medaljligan OS 2021

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.