Fredricsons känslosamma hyllning: ”Betyder väldigt mycket”

TOKYO. Peder Fredricson tog ett OS-silver med frun Lisen Bratt Fredricson i örat.

Hela familjen var med på telefon när det skulle avgöras.

– Det var fullständigt kaos där hemma så jag hörde inte vad hon sa. Lisen har varit med mig hela vägen och betyder väldigt mycket, säger en tårögd Fredricson.

Det blev en otrolig dramatik och uppvisning av det svenska landslaget i hoppning. Malin Baryard, Henrik von Eckermann och Peder Fredricson utgjorde hälften av startfältet i omhoppnigen. Efter att Fredricson hoppat låg han på första plats men då återstod det tre ekipage. När allt skulle avgöras fanns frun Lisen Bratt Fredricson med precis som hon gjort under hela Fredricsons karriär.

– Jag ringde upp henne direkt efter omhoppningen, jag hade henne i luren hela tiden. Men det var fullständigt kaos där hemma, alla skrek för det var inte klart var jag skulle hamna. Det var svårt att höra vad hon sa, alla hade samlats i vårt hus, säger Fredricson och hyllar sin familj.

– Lisen har varit med mig hela vägen även ifall det är långt borta här. Hon har hjälpt mig på alla sätt. Familjen betyder väldigt mycket, säger en tårögd Fredricson.

”Det ryckte inte alls i armarna”

På prispallen 2016 i Rio fick Fredricson rubriker, ryttarstjärnan hade lovat sina söner att ”daba” om han tog medalj. Ett löfte han höll. Men inför OS i Tokyo såg löftet annorlunda ut.

– Jag hade lovat att inte göra någonting, sönerna har blivit äldre och de tycker de mesta är pinsamt. Det ryckte inte alls i armarna på prispallen, säger Peder Fredricson och skrattar.

OS-hästen All In är en av de största kändisarna i hästvärlden. Efter att ekipaget tagit ytterligare ett OS-silver skickade Fredricson en hälsning till Charlotte Söderström. Arvtagerskan och miljardären har sagt nej till alla bud som lagts på hästen genom åren.

– Jag håller med Charlotte om att det har varit som en saga att få ha All In. Speciellt när han kommer tillbaka som han gör nu precis till OS.

– Vilken resa vi har gjort med den här hästen. Från att han var sju år, till två OS-medaljer och en EM-medalj. Det är otroligt, säger Peder Fredricson innan han tar en paus, skrapar lite med ridskon i sanden och avslutar:

– Det är självklart väldigt emotionellt. All In är fantastisk.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Allt om sommar-OS 2021 i Tokyo

Stor guide: Hela OS-programmet dag för dag, tv-tider och svenska truppen

OS-guide: Friidrott OS-guide: Handboll OS-guide: Fotboll Medaljligan OS 2021

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.