Ulf Karlsson: ”Numera är jag en brottsling”

Ulf Karlsson överklagar inte Zlatan-målet

avMartin Tolén, TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Ulf Karlsson dömdes för grovt förtal av Zlatan Ibrahimovic.

Men han tänker inte överklaga.

”Naturligtvis förlorade jag målet mot den store, annat var inte att vänta. Känns även meningslöst att ställa sig frågan vad den svenska yttrandefriheten egentligen innebär”, skriver han på Facebook.

Foto: TT NYHETSBYRÅN

Den förre förbundskaptenen i friidrott, Ulf Karlsson, dömdes i tingsrätten i Karlstad för grovt förtal av Zlatan Ibrahimovic till 60 dagsböter, totalt 24 000 kronor.

– Ömsom vin, ömsom vatten, sa Karlssons advokat Johan Eriksson till Sportbladet då.

”Numera är jag en brottsling”

Och nu meddelar Karlsson att han inte tänker överklaga domen. I stället betalar han böterna och vill lämna händelsen bakom sig.

Visserligen är jag numera, enligt Värmlands tingsrätt, en brottsling, men jag tar det med ro. Naturligtvis förlorade jag målet mot den store, annat var inte att vänta. Känns även meningslöst att ställa sig frågan vad den svenska yttrandefriheten egentligen innebär”, skriver Karlsson i ett uttalande på Facebook.

Just nu befinner sig Karlsson i Sydafrika för ett träningsläger, men har tagit del av uppgifterna hemifrån Sverige där vissa experter hävdat att Karlsson skulle haft chans att få resning i hovrätten.

”Nu lägger jag detta bakom mig en gång för alla, betalar, det jag som brottsling ålagts och låter livet gå vidare”, skriver Ulf Karlsson.

Inget besked från Zlatan

Det var i april förra året som Karlsson kom med uttalanden om Zlatan Ibrahimovic och dopning, vilket ledde till att han stämdes för grovt förtal.

Ulf Karlsson friades dock på en punkt det han sagt till en journalist på NWT enligt tryckfrihetsförordningen.

Det är fortfarande oklart om Ibrahimovic tänkt överklaga domen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM