Almenäs ger sig in i Jerringprisdebatten

SPORTBLADET

Peder Fredricsons Jerringpris-seger har skapat en hetsig debatt.

Nu ger sig Jessica Almenäs in i diskussionen.

”Gör sig folk dummare än de är eller begriper de faktiskt inte?? Jerringpriset är ingen objektiv bedömning”, skriver hon på Facebook.

Foto: Anders Andersson, AFTONBLADET

Henrik Stenson och Sarah Sjöström var stora favoriter till Jerringpriset. Men det var Peder Fredricson som vann det efter sitt OS-silver i Rio.

Det rörde upp en hel del känslor.

– Hästfolket är som en sekt, de bara ringer och ringer. Jag vet inte ens vem den där ryttaren är, sa Mikaela Laurén till Expressen.

”Hur svårt kan det vara att fatta?”

Nu ger sig programledaren Jessica Almenäs in i diskussionen.

”Nä nu kan jag inte hålla mig utan måste göra ett inlägg i Jerringpris-debatten (som för övrigt är ruskigt pinsam). Gör sig folk dummare än de är eller begriper de faktiskt inte?? Jerringpriset är ingen objektiv bedömning av vem som stått för den största idrottsprestationen. Folk röstar subjektivt på den kandidaten de tyckte var bäst (det är liksom hela poängen med att det finns flera kandidater att rösta på).”, skriver hon på Facebook och fortsätter:

”Flest röster vinner, hur kan det vara så svårt att fatta? Tough luck om det inte var just den kandidaten DU gillade bäst, men alla som nu är så himla engagerade och gnäller kunde ju ha ringt och röstat i stället.”