Avslöjar: Bajens prestigevärvning

”Vi får en pappa i laget”

I kväll ska Hammarby kvala sig kvar i handbollsligan.

Men redan nu kan Sportbladet avslöja klubbens prestigevärvning:

Bundesligaproffset Patrik Fahlgren.

– Vi får en pappa i laget, säger Robert Petrovic, ordförande i Hammarby Handboll AB.

Förre VM-spelaren, Patrik Fahlgren, uppges vara klar för Hammarby.
Förre VM-spelaren, Patrik Fahlgren, uppges vara klar för Hammarby.

Hammarby har 2-0 i matcher mot Amo i kvalet till Handbollsligan.

I kväll på hemmaplan väntas Bajen säkra en plats i ligan också nästa säsong när man tar emot laget från lilla, småländska Alstermo igen.

Och när ligakontraktet väl är klart ska, enligt Sportbladets uppgifter, Hammarby presentera en tung värvning, kanske redan i kväll.

Enligt våra källor handlar det om spelmotorn, Bundesligaproffset och förre VM-spelaren Patrik Fahlgren.

Detta bekräftas också av Robert Petrovic, ordförande i Hammarby Handboll AB.

– Jag hoppas att det blir så, ja. Men inget är helt klart ännu, säger han.

Väntar barn med tv-profilen

Redan i januari framkom det att Fahlgren skulle flytta hem till Sverige efter åtta år i Bundesliga, varav de sex senaste i Melsungen.
Fahlgren och hans flickvän, tv-profilen Jessica Almenäs, väntar nämligen barn i sommar. Därför blir det heller ingen återkomst i moderklubben Sävehof då paret bestämt sig för att bo i Stockholm, där Almenäs har sin bas.

Sedan dess har det spekulerats i vilken av Stockholmsklubbarna som skulle lyckas knyta till sig 31-åringen.

Nu blir det alltså Hammarby, som sannerligen saknat en bra mittnia sedan Josef Pujol inför säsongen lämnade för norska Elverum.

Vad betyder för er att få in en spelare som Fahlgren?

– Det är startskottet på den nya resan som vi planerat under hela säsongen och som vi nu kan sjösätta. Det handlar om en treårsplan vi nu ska lansera, säger Petrovic.

Sponsor bakom affären

Fahlgren ska enligt våra uppgifter skriva på ett treårskontrakt och i dealen ingår också hjälp med en civil karriär.

Då Hammarby har en ansträngd ekonomi möjliggörs ”affären” av att en av klubbens samarbetspartners går in och tar en stor del av kostnaden.

– Det här är inget som äventyrar vår ekonomi. Till skillnad från flera gånger förut i Hammarbys historia kommer vi nu göra värvningar på ett sunt sett där ekonomin och det jobbmässiga är säkrat på förhand. Vi har dialog med flera spelare till, säger Petrovic.

Fahlgren spelade VM så sent som 2015. Kort därefter drog slet han sönder det mesta i ena knäet och var borta i nästan ett år. Då fungerade han som något av en assisterande tränare i Melsungen.

– Någon tränarroll har vi inte alls pratat om nu. Men vi får en pappa i laget som kan bidra mycket vid sidan av planen också med sin erfarenhet och sina kunskaper, säger Petrovic.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.