Lindgren till start i VM efter skadan

Foto: Czarek Sokolowski/AP/TT
Fredrik Lindgren (mitten) kommer till start i lördagens GP-tävling i Lettland och har därmed chans att behålla sin ledning. Arkivbild.

avTT

SPORTBLADET

Han tvingades stå över i senaste elitseriematchen på grund av knäskada. Nu ger Fredrik Lindgren lugnande besked inför lördagens GP-tävling i Lettland.

Fredrik Lindgren leder VM-serien efter en seger och en andraplats i säsongens två första deltävlingar. I veckan tvingades han dock stå över Dackarnas elitseriematch mot Masarna på grund av en knäskada han fått i England – och frågan var om den formstarke speedwayföraren skulle hinna bli redo till lördagens GP-tävling i Daugavpils, Lettland.

Nu ger han lugnande besked.

"Jag kommer att komma till start. Det är det enda som finns att säga från mig för tillfället", skriver han i ett sms till TT.

Segern i Warszawa för två veckor sedan var hans andra VM-seger i karriären och tog honom upp i ensam ledning, fem poäng före australiern Jason Doyle.

Hoppas nyttja sin erfarenhet

Inför den tredje deltävlingen hoppas Lindgren att hans lokalkännedom ska ge honom extra hjälp att försvara ledningen. Svensken körde nämligen för Lokomotiv Daugavpils 2015 och 2016 och kan banan.

– Det är en väldigt tuff bana. Du måste sätta alla inställningar helt perfekt. Även om jag tävlat där så är det svårt på grund av vilket väder det blir och hur de preparerar banan. Men jag hoppas verkligen att jag kan använda erfarenheten till min fördel, säger han till speedwaygp.com

ARTIKELN HANDLAR OM