Alonso kräver seger – annars lämnar han McLaren

Foto: Michael Conroy / TT / NTB Scanpix
Fernando Alonso kräver en seger - annars lämnar han McLaren
SPORTBLADET

Och tillbaka hos en motor som inte fungerar.

Därför ställer han nu ett stenhårt kav på McLaren.

– Jag fattar mitt beslut i september, vinner vi innan dess stannar jag.

Men just nu har McLaren väldigt långt till den formen. Det före detta mästarteamet har inte tagit en enda poäng i år, den planerade uppdateringen av Hondamotorn har uteblivit och Fernando Alonso inledde tävlingshelgen i Kanada med, just det, ett tekniskt problem.

– Det var någonting med hydraliken, det är svårt att säga någonting. Växellådan betedde sig väldigt konstigt, sa han efteråt.

Under det andra passet blev det inte heller mycket kört för spanjoren och han är mycket tydlig med vad han kräver för att stanna hos McLaren:

– Jag fattar mitt beslut i september, vinner vi innan dess stannar jag.

Även teamet har tröttnat på sin motortillverkare.

– Vi har nått gränsen, säger vd:n Zak Brown till Reuters.

– Uppdateringar som inte kommer, uppdateringar som inte håller vad de lovar. Det kan man bara acceptera till en viss grad.

”En stor besvikelse”

Honda hade lovat McLaren en uppdatering till helgens lopp i Kanada, men den kommer inte och tillverkaren kan inte heller lova när den kommer.

– Det finns ingen tydlig tidsram och det är oroande och det gör oss väldigt ont. Vi kan ju inte vänta i en evighet, säger han.

– Vi och våra förare har väntat på en uppdatering och det är en stor besvikelse för oss att den inte kommer.

Till BBC utvecklar han sitt resonemang om 2018:

– Vi har en plan B och en plan C.

Tung träning för Ericsson

I Kanada fortsatte problemen även under det andra passet, Alonso hann inte ens med 20 varv.

Snabbast var Ferraris Kimi Räikkönen (1.12,935), Lewis Hamilton, Mercedes, var tvåa (1.13,150) och Sebastian Vettel, Ferrari, trea (1.13,200).

– Vi ligger ungefär en halv sekund efter Ferrari och Mercedes. Vi saknar fäste bak, analyserar Red Bulls stallchef Christian Horner i ett samtal med motorsporttotalcom

Marcus Ericsson och Sauber har en ny bakvinge till helgens deltävling, men det gav inget större resultat eftersom man inte hittade rätt set-up. Svensken var 17:e man på den första träningen och kollegan Pascal Wehrlein 19:e. På den andra träningen var svensken 18:e och Wehrlein 20:e och sist.

– Det var en godkänd dag, framförallt kändes det okej på de supermjuka däcken, säger Marcus Ericsson.

– Men vi når inte upp till den nivå vi ska på de ultramjuka däcken och vi måste förstå varför. Under det andra passet koncentrerade vi oss på att förbereda oss för loppet och då körde vi med de supermjuka däcken.

Kvalet till Kanadas GP startar lördag kväll kl 19.00.

Fler F1-.nyheter läser du i Sportbladets F1-blogg

ARTIKELN HANDLAR OM