Kalla: Jag känner mig väldigt ledsen

avKristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

DAVOS. Charlotte Kalla är ledsen över att Frida Karlsson saknas.

Men 32-åringen vet av egen erfarenhet att det finns något positivt med att klara sig igenom en kris.

– När hon väl är tillbaka så kommer hon vara ännu starkare, säger Kalla.

Ibland måste man ner för att vända.

De orden slinker ur Charlotte Kalla när Sportbladet träffar henne under lördag morgon. Hon ligger kvar på låg höjd, i byn Klosters ett par mil och 350 höjdmeter från Davos, där hon ska köra tio kilometer fritt i morgon.

Hon pratar egentligen om sitt eget år, om de svaga resultaten förra vintern och om sin monstersträcka i VM-stafetten, när vi kommer in på Frida Karlsson som har tävlingsförbud efter att ha fångats upp av landslagets hälsokontroll.

”Så är det!”

– Jag känner mig väldigt ledsen över att hon inte är med här. Jag hoppas att hon är tillbaka i gänget snart. Men samtidigt att hon har tålamod för att göra jobbet som krävs, säger Kalla och påpekar att Frida både kommer vara rikare på erfarenheter och rent fysiskt starkare om hon kan hantera den här motgången, säger Kalla.

Man blir inte en sämre skidåkare av något sådant?

– Nej gud! Hon kommer utvecklas som skidåkare och person. Så är det.

Har du varit över gränsen?

– Jag har slitit med lite skador och sjukdomar i perioder. Så ja, man är någonstans där och försöker förstå vart ens personliga gräns går. Då är teamet runtomkring väldigt viktigt. För även om man försöker vara så ärlig som möjligt med sig själv så kan det ibland vara bra att ha någon utifrån som hjälper en att se helheten.

”Man vill inte avvika”

Hur svårt är det att balansera behovet av träning och återhämtning?

– Hm. Ibland kan man vara lockad av att tänka kortsiktigt. Okej, jag har ont och borde inte springa, men jag ska bara springa det här lägret ut, sedan kan jag vila. Även fast man vet att det kan få konsekvenser. Man vill inte avvika från sin plan.

Kalla tävlar inte i dagens sprint. Det gör i stället Jonna Sundling, Maja Dahlqvist, Stina Nilsson, Emma Ribom, Linn Svahn och Moa Lundgren.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM